Egiptenii cauta teorii ale conspiratiei intr-un episod din Simpsons. Ce legatura au gasit intre SUA si situatia din Siria

07-05-2014 14:44

Simpsons

Postul egiptean TV AnAl-Tahrir sustine ca prezentarea steagului opozitiei siriene intr-un episod din sezonul 12 al serialului 'New Kids on the Blecch' dovedeste ca America este in spatele violentelor din Siria.

Un reporter a declarat ca imaginile in care Bart Simpson si prietenii lui aruncau bombe peste barbati imbracati in haine arabe sugereaza ca violentele din Siria sunt premeditate.

"In videoclip personajele animate danseaza, piloteaza avioane si arunca bombe peste ceea ce trebuie sa fie Siria, pentru ca sunt alte personaje imbracate in haine arabe, iar pe una dintre masini apare steagul opozitiei siriene.

Steagul a aparut inainte sa existe 'opozitia siriana'', de aceea spun oamenii pe Facebook ca este vorba de o conspiratie. Ridica multe semne de intrebare legate de ceea ce a declansat revolutiile din Primavara Araba", a declarat o prezentatoare a postului egiptean.

Clipul a fost preluat de Agentia Israeliana de Stiri, dupa ce a fost postat de un institut de cercetare media care documenteaza astfel de afirmatii deplasate facute de posturile arabe de televiziune.

Sursa: nydailynews.com


VIDEO PROTVPLUS.RO