Se lucreaza de zor la Globurile de Aur. Invitatii trebuie sa si manance!
Mai sunt o saptamana si o zi pana la Globurile de Aur, cele mai importante premii cinematografice americane, dupa Oscaruri.
La Globuri insa ce se intampla pe scena nu e totul. Ceremonia e mai relaxata, iar asistenta sta la mese si se infrupta, in timp ce se inmaneaza premiile. Anul acesta se vor servi deserturi elvetiene si sampanie din Franta, iar aranjamentele florale vin din America de Sud.
Globurile de Aur sunt decernate de Asociatia Presei Straine de la Hollywood. Asa ca si meniul e international, ceva din Asia, ceva din Europa, ceva din State".
Suki Sugiura e bucatarul Globurilor de Aur de aproape un deceniu si nu i s-a intamplat sa aiba reclamatii. Nu vrea sa dezvaluie intregul meniu de anul acesta, dar ne spune ce antrenuri va servi: vinete la gratar si biban.
Pe lista deserturilor vor figura un tort de ciocolata, o tarta de fructe de padure si o prajitura cu migdale. Totul gatit, pe cat posibil, cu ingrediente locale si ecologice.
Florile sunt o parte importanta a decorului. Sunt aduse din America de Sud pentru ca acolo s-au gasit culori deosebite.
Ceremonia Globurilor de Aur, care a ajuns la a 68-a editie, are loc pe 16 ianuarie, in Beverly Hills. Marele favorit este "Discursul regelui", cu sapte nominalizari, urmat de "Reteaua Sociala" si "Luptatorul", ambele cu sase nominalizari. Asteptam si noi cu emotii premiile: pelicula "Concertul", in regia lui Radu Mihaileanu, este nominalizat la categoria "Cel mai bun film strain".