Jessica Alba, o mamica responsabila. Spune NU chimicalelor

30-05-2011 06:41


Mereu atenta la ceea ce consuma si la produsele pe care le cumpara, vedeta a aflat cat de multe chimicale se afla in obiecte banale, de la scaunele auto pentru copii si biberoane pana la produse de curatat.

Asa ca s-a hotarat sa-i preseze pe congresmeni sa adopte o lege care ar reglementa strict folosirea acestor compusi toxici.

Scaunele de masina pentru copii sau masutele pentru schimbatul scutecelor - sunt numai cateva dintre produsele la onfectionarea carora s-a folosit si spuma poliuretanica, despre care oamenii de stiinta au descoperit ca este plina de compusi toxici.

Cinci dintre cele 100 de produse testate aveau in compozitie PENTA 5, o neurotoxina interzisa in mai multe state. Alte 9 contineau, in cantatiti mici, un compus cu potential carcinogen, in timp ce in 36 s-a gasit triclorurat, banuit ca ar favoriza aparitia unor tumori.

Si nu doar oamenii de stiinta s-au ingrozit de aceasta descoperire.

Starul de la Hollywood vrea sa faca presiuni asupra congresmenilor, in speranta ca vor interzice folosirea acestor compusi chimici.

Cu o fetita care va implini in curand trei anisori si o alta pe drum, Jessica Alba si-a schimbat complet stilul de viata - a devenit mult mai atenta la ceea ce consuma si cumpara doar produse organice.
 

Tags: jessica alba,

VIDEO PROTVPLUS.RO