Gheorghe Dinica, elogiat in The New York Times

Ultima actualizare: 25-06-2012 08:01
Gheorghe Dinica

Cotidianul american i-a dedicat un articol regretatului actor, in care evidentiaza activitatea sa si il lauda fiindca a refuzat sa se supuna regimului comunist.

"Gheorghe Dinica si-a incantat publicul spectator, interpretand roluri diverse, de la politicieni corupti la tigani rebeli, in zeci de piese de teatru si filme".

The New York Times scrie si despre debutul Maestrului pe scena, in piesa "Strainul", dupa Albert Camus, în 1963, dar si despre productiile "Tinerete fara tinerete" (Francis Ford Coppola, 2007), "L'Homme Press'' (2005), unde a jucat alaturi de Anthony Delon sau White Palms (2006), alaturi de Oana Pellea.

The New York Times face referire de asemenea si la declaratia actorului potrivit careia nu s-a simtit tentat sa joace in filme produse in SUA: "Nu sunt Robert de Niro. Eu sunt din Romania".

Dinica a fost admirat atat pentru repertoriul sau vast de roluri, prin care si-a demonstrat talentul, cat si pentru modestia si umorul sau.

"Am fost norocos pentru ca fata mea nu dadea bine la televizor", obisnuia sa explice Dinica faptul ca nu a facut reverente in fata regimului comunist.

Actorul Marcel Iures este citat cu o declaratie despre Gheorge Dinica, in care spune ca maestrul "a fost un inger intreaga lui viata".

Trupul actorului a fost depus in Biserica Icoanei (Strada Icoanei, nr. 12), miercuri la ora 12.  Vineri dimineata, la ora 09.00, trupul lui Gheorghe Dinica va fi depus in Foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti, unde va ramane timp de cateva ore pentru ca toti cei pe care i-a bucurat cu prezenta lui pe scena sa-si poata prezenta un ultim omagiu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO