Urzeala tronurilor, de la serial la o afacere extrem de bănoasă. Cele mai căutate produse


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 10:18
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 09:26
Categorie: Stiri Mondene

Serialul „Urzeala tronurilor", al cărui ultim sezon va începe în câteva zile, a devenit în ultimii ani un fenomen global. Este însă şi o afacere extrem de bănoasă în afara televiziunii, dacă ne gândim la miile de produse inspirate de serial.

De la încălţăminte, bere şi chiar farduri, fanii pot să-şi cumpere aproape orice cu marca serialului.

De la primul până la ultimul sezon, publicul serialului „Game of Thrones" a crescut constant, ajungând la zeci de milioane de telespectatori în toată lumea. Adică tot atâţia potenţial cumpărători pentru producătorii dispuşi să plătească licenţa care le permite să folosească numele serialului. Şi nu-s deloc puţini.

Jeff Peters, vicepreşedinte HBO:Sunt mii de produse, o mulţime de lucruri vândute în toată lumea. Avem un program (n. red. de licenţe) destul de amplu şi multă diversitate. Nici nu am un număr. Suntem atât de ocupaţi, încât nu stăm să numărăm."

Băuturi, încălţăminte, jocuri, tricouri şi cam tot ce vă puteţi imagina se vinde sub marca serialului. O podgorie din California face vinuri cu eticheta „Game of Thrones” de trei ani şi a ajuns să-l vândă în aproape 40 de ţări.

Pat Roney, propucător de vinuri: „Credem că a devenit deja un obiect de colecţie, fiindcă oamenii cumpără câte unul în fiecare an. Avem diferite dopuri, cu diferite scene, şi oamenii colecţionează dopurile."

Un creator de modă a creat o întreagă linie vestimentară inspirată de costumele din serial.

Tururi inspirate din „Urzeala Tronurilor”

 

John Varvatos, designer vestimentar: „N-am vrut să fac haine care să-i facă pe oameni să se simtă de parcă se plimbă prin oraş costumaţi. N-ar fi mers. Trebuie să te inspiri şi să iei detalii din garderoba serialului, iar apoi să le pui în produse pe care oamenii să le poată purta."

Iar un brand de cosmetice a lansat o gamă de farduri în care designul produselor şi gama de culori amintesc de atmosferă şi personajele serialului.

Wende Zomnir, Urban Decay: „Publicul ideal e format din femei sau bărbaţi care se uită la serial şi adoră să se exprime prin machiaj."

La rândul lor, ţările unde s-a filmat serialul profită de fascinaţia fanilor: în Croaţia şi Irlanda de Nord sunt organizate tururi „Game of Thrones".

Tony Lisanti, analist: „Există diverse tipuri de licenţe şi, când se fac cum trebuie, de obicei câştigă toată lumea, nu doar proprietarul licenţei şi produsul în sine, ci şi comerciantul. Aşa că da, toată lumea poate face un ban."

Dar cât anume câştigă producătorii serialului din licenţe e un secret la fel de bine păzit că intriga noului sezon. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ce spun actorii din „Game of Thrones” despre ultimul sezon: „Va fi nebunie”
Game of Thrones. Fanii serialului, înspăimântați după ce au văzut ultimul trailer. VIDEO
Game of Thrones, sezonul 8: trailerul oficial a fost lansat de HBO. VIDEO
FULLSCREEN
Urzeala tronurilor, de la serial la o afacere extrem de bănoasă. Cele mai căutate produse
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO