Un psiholog de animale va poate recomanda ce tip de animal de companie vi se potriveste. Unde si pana cand il puteti gasi

Dată publicare: 05-05-2017 19:07
Dată actualizare: 08-05-2017 07:08


Un nou tip de dresor, numit psiholog de animale, vine in ajutorul celor care doresc sa adopte sau sa-si cumpere un animal de companie.

 

O analiza psihologica le da, posibilitatea specialistilor sa potriveasca perfect caracterul stapanului cu cel al prietenului necuvantator. Astfel, sunt evitate situatiile neplacute in care animalutele nu se integreaza in familiile adoptive si sunt inapoiate in parcuri sau abandonate pe strazi.

Adoptarea unui catel sau a unei pisici nu e o treaba chiar atat de usoara.

Stan, Reprezentant al Asociatie de Ingrijire a Animalelor: "S-a intamplat de exemplu, sa-l ia azi si maine sa-l aduca inapoi. Nu s-au acomodat. "

Asta pentru ca oamenii aleg in functie de ce isi imagineaza ca li s-ar potrivi. Numai ca animalele au propriul temperament si de aici apar problemele.

Robert Caraman, Instructor: "Din punct de vedere psihologic, cea mai mare problema cu care ne confruntam noi instructorii este antropomorfizarea cateilor, adica atribuirea de calitati si trasaturi umane. Ne imaginam noi ca acel catel vrea sa se razbune ca l-am lasat singur si d-aia a ros in casa. Poate sa fie vorba de o anxietate de separare, sau chiar plictiseala..."

Psihologul analizeaza stilul de viata si temperamentul stapanului.

Robert Caraman, Instructor:"Daca esti o fire mai sedentara, poti sa te orientezi catre un Baset, sau un Buldog care are explozii de energie si apoi doarme."

Persoanele active pot alege un Ciobanesc German, un Beagle sau un Canis.

Daniel Nitoiu, Reporter Pro TV: "Cel mai mic exemplar de la targ e acest exemplar de bison maltez in varsta de 3 luni si jumatate. Nu va lasati pacaliti de talia lui mica. Specialistii spun ca e un caine mare intr-un ambalaj mic. Se potriveste cu o persoana care are mult timp sa-l pieptene si sa-l aranjeze, pentru ca are o blanita pufoasa, dar pretentioasa."

Psihologul va urmari sa descopere si daca sunteti o fire mai afectuoasa ori una mai rece.

Sara este un Golden Retriever plin de energie ales dupa o discutie cu un expert.

Reporter: “- De ce a considerat specialistul ca va potrivit?”
Stapan: “-Pentru ca e o rasa perfecta pentru copii si pentru persoane cu dizabilitati.”
Reporter: “- A intrebat si de stilul de viata?”
Stapan: “-Da, nu am ales la intamplare, e o rasa ok."

La acest targ pentru animale, organizat in capital, au fost adoptati, in ultimii ani zeci, de catei si pisici.

Expozitia este deschisa pana pe 7 mai.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO