Un celebru jurnalist din SUA, suspendat dupa ce a mintit ca un elicopter in care se afla in Irak a fost atacat cu grenade

Ultima actualizare: 15-02-2015 07:10

Brian Williams, unul dintre cei mai populari si respectati prezentatori de stiri din Statele Unite, face subiectul unui scandal urias.

El a fost suspendat pentru sase luni, fara plata, dupa ce a iesit la iveala ca a mintit in legatura cu o experienta traita in timpul razboiului din Irak. Dupa aceasta dezvaluire, colegii de breasla s-au uitat cu atentie la toate reportajele realizate de el in ultimii ani si au descoperit numeroase inadvertente.

Brian Williams, jurnalist NBC: "Elicopterul in care noi ne aflam a aterizat de urgenta, dupa ce a fost lovit de o grenada."

Aceasta este declaratia care a clatinat cariera celui considerat drept imaginea postului NBC. Williams pretindea anul trecut ca elicopterul in care se afla in 2003, in timpul unei misiuni in Irak, a fost atins de o grenada si fortat sa aterizeze de urgenta.

Iata, insa, cum prezenta faptele in 2003, cand evenimentele erau proaspete in memorie.

Brian Williams, jurnalist NBC: "Deocadata si fara sa ni se spuna din ce cauza, am aflat ca vom ateriza in desert. Cand am ajuns la sol am aflat ca elicopterul din fata noastra a fost aproape sa fie spulberat din aer."

Minciuna a fost sesizata de mai multi veterani americani, iar Williams a fost nevoit sa isi ceara scuze.

Brian Williams, jurnalist NBC: "Vreau sa imi cer scuze. Am spus ca ma aflam intr-un aparat de zbor care a fost lovit de o grenada. Eram de fapt intr-o aeronava din spate."

Din pacate pentru el, aceasta declaratie nu a pus capat povestii. Jurnalistii americani au inceput sa verifice si alte reportaje realizate de el in trecut. In timpul dezastrului provocat de uraganul Katrina, el a povestit cum de la geamul hotelului a zarit un cadavru purtat de apa.

Brian Williams: "Cum este sa te uiti pe geamul hotelului, in cartierul frantuzesc, si sa vezi un om mort, plutind cu fata in jos."

Cei care au participat la vremea respectiva la operatiunile de salvare, dar si oficiali locali au spus, insa, ca zona a fost putin inundata, iar apa era foarte mica. Williams s-a incurcat in declaratii si cand a vorbit despre bande de indivizi inarmati care au atacat hotelul in care era cazat, imediat dupa uragan. Nici vorba de asa ceva, a recunoscut el insusi, cativa ani mai tarziu, in fata altei jurnaliste care a scris o carte despre uragan.

Williams sustine ca nu a mintit nici un moment, doar ca memoria i-a jucat feste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!