Timisoara si Arad se pregatesc pentru cea mai mare expozitie de arta din Romania. Peste 100 de artisti isi expun creatiile

Ultima actualizare: 03-10-2015 07:07

Timisoara si Arad se pregatesc pentru cea mai mare expozitie de arta din Romania. Peste o suta de artisti romani si straini isi vor expune picturile, fotografiile sau sculpturile in cele doua orase.

Operele de arta vor putea fi admirate in muzee si galerii, dar si in parcuri, hale sau cladiri parasite.

In Arad si Timisoara e zarva mare. Pregatirile sunt in toi pentru cea mai mare expozitie de arta din tara noastra. 100 de artisti, romani si straini, isi vor expune creatiile in 24 de locuri din cele doua orase.

Rainald Schumacher, curator: "Ideea e ca incercam sa oferim o imagine de ansamblu a artistilor, a celor care locuiesc si lucreaza in Romania, dar si peste granite, si, de asemenea, incercam sa ii conectam pe artisti la un dialog international."

Marieta Chirulescu traieste in Germania de mai bine de 20 de ani, iar picturile ei au fost expuse in mai multe tari. Dar este pentru prima oara cand isi aduce lucrarile in Romania.

Voluntar: "Sunt student la Arte in Bucuresti, fac restaurare si e frumos sa te implici in activitati de genul. Vin foarte multi oameni faini si e frumos vibe-ul."

Creatiile artistice - picturi, fotografii sau sculpturi - vor putea fi admirate, incepand de sambata, in muzee, galerii, parcuri, hale, cladiri parasite sau piete.

Evenimentul va dura o luna, iar intrarea, la cele mai multe dintre expozitii, este gratuita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO