The Irrepressibles – Nude, spectacol in premiera la Bucuresti

Ultimul update: Luni 18 Martie 2013 06:44
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2013 13:10
Categorie: Entertainment
Jamie, The Irrepressibles

Unii din cei mai inovatori muzicieni britanici ai momentului, mini-orchestra art-pop The Irrepressibles, va prezenta luna aceasta in premiera la Bucuresti, spectacolul Nude, o inedita punere in scena a celui mai nou album al trupei.

Show-ul are loc sambata, 23 martie 2013, de la ora 22, la Control Club – Sala Berlin (Constantin Mille, 4).

Biletele s-au pus in vanzare pe Easytickets.ro.

Alternand intre a-si monta spectacolele in cluburile din intreaga lume si in cadrul unor evenimente de la Barbican si Queen Elizabeth Hall, in Londra, Cité de la Musique din Paris, Teatrul National Budapesta sau Opera din Oslo, The Irrepressibles sunt in primul rand un colectiv artistic initiat de muzicianul Jamie McDermott.

Colectivul functioneaza ca o mini-orchestra de camera electro-baroca, ale carei performance-uri se adapteaza de la o scena la alta, dar sunt la fel de bine primite, pastrand aceeasi aura grandioasa, elementele de coregrafie si scenografie, si intreaga desfasurare de forte conceptuale si audio-vizuale.

In timp ce sunetul de baza al The Irrepressibles a fost comparat cu David Bowie, Kate Bush sau Antony & the Johnsons, iar zona muzicala a pop-ului orchestral are o consistenta traditie in spate (de la Scott Walker la Patrick Wolf), adevarata unicitate a grupului sta in modul in care show-urile lor imbina toate aceste influente intr-o naratiune performativa si plina de semnificatii si de aspecte ale prezentului. Cu toate acestea, incarcatura emotionala a pieselor si a versurilor este cea care razbate prin prezenta "queer" a lui McDermott.

Prima incarnare a grupului, careia i-a corespuns si primul spectacol, a fost "Mirror Mirror", in 2010. Albumul omonim a fost lansat dupa 8 ani de activitate, dovedind astfel ca intreaga lor structura se desfasoara complet numai in contextul live, albumele fiind doar o metoda de a documenta cate o etapa.

Nude, spectacolul cu care vin si la Control, este o a doua incarnare a trupei. Temele de auto-cunoastere si acceptanta pe care le exprima McDermott in versuri raman si aici nucleul conceptual – generand o muzica sincera, printr-un proces de creatie personal, sincer si catartic. Chitara, pian, vioara, violoncel, contrabas, percutie (plus intreaga componenta luand forma unui cor vocal) – sunt roluri pe care membrii trupei le preiau pe rand, in timp ce muzica se succede ca actele unei piese de teatru.

In cuvintele lui McDermott, "atmosfera e Lynch-iana – chitara reverberata, backing vocals in stilul intim al doo-wop-ului anilor '50, fuzionand cu drum machine-urile anilor '80 si cu structuri organice de polifonie compozitionala si vocala". Dar toate aceste elemente nu sunt doar pastise sau idei aruncate laolalta, ci fac parte dintr-un aranajament orchestral continuu, menit sa ilustreze temele diverse si complexe din muzica The Irrepressibles – probabil cea mai viabila metoda prin care personalitatea in aparenta excentrica si flamboaianta, androgina, a lui McDermott poate fuziona in persona lui de pe scena.

Website: www.theirrepressibles.com
Facebook: www.facebook.com/theirrepressibles

Biletele pentru spectacolul The Irrepressibles – Nude se pot achizitiona in avans, in sistem print-at-home de pe Easytickets.ro  la pretul de 50 de lei sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), zilnic, dupa ora 14.

Electric Castle Festival. Muzica electronica pe scenele unui castel in ruine: Télépopmusik LIVE
Electric Castle Festival. Muzica electronica pe scenele unui castel in ruine: Télépopmusik LIVE
FULLSCREEN
The Irrepressibles – Nude, spectacol in premiera la Bucuresti
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump si Stormy Daniels
Donald Trump a numit-o pe Stormy Daniels „față de cal”. Reacția actriței de filme pentru adulți
Reacția lui Harry, când un fan se apropie de Meghan: „Nu poți să-i dai un buchet așa mare!” VIDEO
Arnold Schwarzenegger și-a cerut scuze pentru comportamentul „inadecvat” față de femei
Prima apariție publică a Ducesei de Susex după ce a anunțat că este gravidă
CNN: Virusul periculos la care Meghan Markle își expune viitorul copil, din cauza vizitei în Pacific
Concert Breathelast și Gray Matters în Expirat. Lansarea clipului ”Îmi lipsesc”
At Eternity
"At Eternity's Gate", povestea ultimelor zile din viaţa lui Vincent Van Gogh, premiat la Veneția
Michael Bublé se retrage din muzică: ”Este ultimul meu interviu”
Cum arată o cameră de cămin în Londra. Fiica Andreei Esca face turul clădirii în care locuiește. VIDEO
Moment uimitor la ”Vocea României”. Luciana a cântat cu voce de femeie și de bărbat
Primul trailer al fimului "Moromeții 2". VIDEO
Prințesa Eugenie s-a căsătorit vineri, în prezența a 850 de invitați. E a 9-a în ordinea succesiunii. FOTO