Thai-Shan, vedeta gradinii zoologice din Washington, a plecat spre China

Ultima actualizare: 05-06-2012 17:07

Lacrimi si suspine, ca la orice despartire de cineva drag. Canalele TV au transmis plecarea ursului panda ca pe incheierea vizitei unei vedete.

Parintii lui Tai Shan au fost imprumutati de chinezi gradinii zoologice de la Washington, cu conditia ca orice pui care se naste pe pamant american sa fie trimis inapoi in China.

Ursul panda, de 4 ani si jumatate, a fost imbarcat intr-o cusca speciala, de sticla. Un camion l-a dus la aeroport, escortat de politisti si agenti de securitate purtand ecusoane cu inscrisurile "Echipa panda".

Pe pista il astepta un Boeing 777, special inchiriat, botezat "Panda Express". Fiecare parte a cabinei de pilotaj era decorata cu portrete gigantice ale lui Tai Shan.

Totusi, ursul panda a plecat spre China intr-un moment de criza a relatiilor dintre Washington si Beijing, pe fondul atacurilor cibernetice impotriva Google, vanzarii de arme americane in Taiwan si vizitei programate a lui Dalai Lama in Statele Unite.

Insa in virtutea acordulului semnat, acest voiaj era stabilit inca de la nasterea lui Tai Shan, ba chiar chinezii i-au mai permis sa ramana la Washington cu doi ani si jumatate mai mult decat era prevazut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO