Summer Well 2012. "Una dintre cele mai mari reveniri din istoria muzicii", Stone Roses, la Bucuresti

The Stone Roses

Revenirea trupei Stone Roses pe scena a facut Manchester-ul sa petreaca la fel ca acum 22 de ani, atunci cand trupa lui Ian Brown facea ravagii in randul pasionatilor de muzica, scriu cei de la The Guardian.

Primul concert sustinut recent in Manchester a fost "ceea ce lumea astepta de mult", asa dupa cum spune si una dintre piesele trupei. Reunirea formatiei a fost dorita de multa lume, insa prea putini credeau ca se va intampla, chiar daca una dintre piesele lor spune "I am the resurrection" ("Eu sunt reinvierea", trad.)

Cei de la The Guardian mai scriu despre acest eveniment ca reprezinta "una dintre cele mai mari reveniri din istoria muzicii". De altfel, aproape un sfert de milion de bilete s-au vandut in mai putin de o ora pentru toate cele trei show-uri ale formatiei, in Manchester, locul unde trupa s-a infiintat. "Trecutul este al vostru, insa viitorul imi apartine", a cantat Ian Brown sambata, la primul concert organizat "acasa", in Heaton Park, dupa o pauza de foarte multi ani.

Stone Roses la Bucuresti - la Summer Well 2012

Citește și
Sziget Festival
The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Formatiile Hurts si The Stone Roses vor canta in incheierea celor doua zile in care se desfasoara cea de-a doua editie a festivalului Summer Well, pe 11 si, respectiv, 12 august, pe domeniul Stirbey de la Buftea, line up-ul evenimentului fiind complet, potrivit organizatorilor.

In prima zi a festivalului vor urca pe scena, in aceasta ordine:

- Citizens!, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Patrick Wolf si Hurts

In a doua zi a festivalului vor canta:

- Zulu Winter, The Big Pink, Glasvegas, The Vaccines si The Stone Roses.

Summer Well va avea loc in weekendul 11 - 12 august, tot pe domeniul Stirbey de la Buftea.

Nu se vand bilete, ci doar abonamente!

Pentru Summer Well se pot cumpara doar abonamente pentru ambele zile ale festivalului. Un abonament permite accesul unei singure persoane la festival, in ambele zile ale acestuia. Nu se vand bilete pentru fiecare zi de festival in parte. Pretul unui abonament este de 129 RON. Abonamentele pentru festival vor putea fi cumparate din urmatoarele surse:

Offline: Orange shops.
Online: www.easytickets.ro, www.eventim.ro, www.seetickets.com

Important: Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit si este permis doar daca acestia sunt insotiti de unul dintre parinti. Parintele insotitor trebuie sa prezinte un abonament valabil pentru accesul sau si al copilului la festival. Un parinte poate insoti un singur copil (abonamentul parintelui va permite accesul acestuia si doar al unui copil sub 12 ani). Accesul la festival pentru orice persoana cu varsta peste 12 ani se va face pe baza unui abonament valid.

La intrarea in spatiul festivalului (si dupa validarea abonamentului) participantii vor primi cate o bratara care va fi valabila pe parcursul ambelor zile de festival. Un abonament ii da dreptul participantului la o singura bratara.

Trupele care participa la Summer Well 2012 - Bucuresti

Citizens! este una dintre formatiile britanice despre care se vorbeste mult in acesta perioada. A semnat un contract cu celebra casa de discuri Kitsune si a lansat doua single-uri care i-au atras simpatia publicului si a jurnalistilor in aceeasi masura: "True Romance" si "Reptile". Primul ei album, "Here We Are", va fi lansat pe 28 mai.

Wolf Gang este o trupa britanica de rock alternativ si simfonic formata in 2009, avandu-l ca principal vocal pe Max McElligott, alaturi de Lasse Petersen (tobe) si Gavin Slater (chitara). Primul ei album, "Suego Faults", a fost lansat in vara anului trecut, la casa Atlantic Records. Vara aceasta formatia va canta in deschiderea mai multor concerte sustinute de Coldplay in cadrul Mylo Xyloto Tour din America.

The Asteroids Galaxy Tour este o trupa pop daneza, formata din solista Mette Lindberg si producatorul Lars Iversen, carora in concerte li se adauga Miloud Carl Sabri (trompeta), Sven Meinild (saxofon), Mads Brinch Nielsen (chitara) si Rasmus Valldorf (tobe). Formata in 2007, trupa a lansat doua albume de studio - Fruit (2009) si "Out Of Frequency", in ianuarie anul acesta.

Patrick Wolf este un cantaret si compozitor britanic, care foloseste diferite instrumente, printre care ukulele, pian si viola, in combinatie cu muzica electronica, intr-un stil ce variaza de la folk romantic la techno-pop. A lansat pana in prezent cinci albume: "Lycanthropy" (2003), "Wind in the Wires" (2005), "The Magic Position" (2007), "The Bachelor" (2009) si "Lupercalia" (2011)

Hurts este un duo britanic de synthpop format in 2009 din Theo Hutchcraft si Adam Anderson. Albumul lor de debut, "Happiness", lansat in 2010, a ajuns in Top 10 in 12 tari europene si s-a vandut in peste un milion de exemplare in toata lumea.

Zulu Winter este o trupa indie rock londoneza, formata anul trecut, care a lansat deja o serie de piese, printre single-ul "We Should Be Swimming" si "Silver Tongue", difuzate si in Romania. Trupa lucreaza in prezent la primul album, "Language", care va fi lansat pe 14 mai.

The Big Pink este un duo britanic de electro-rock format din Robbie Furze si Milo Cordell. Au castigat premiul pentru "cea mai buna formatie noua" si apoi "cel mai bun cantec", "Dominos", la NME Awards. Au lansat pana in prezent albumele "A Brief History of Love" (2009) si "Future This", in ianuarie 2012.

Glasvegas este o trupa de indie rock scotiana, numita "Best New Band in Britain" de NME la debut. Primul ei album, "Glasvegas", lansat in 2008, a ajuns pe locul al doilea in UK Album Charts si a fost distins cu Discul de Platina pentru vanzarile din Marea Britanie, fiind si nominalizat la premiile Mercury. Au urmat mini-albumul "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)" (2008) si "Euphoric Heartbreak" (2011).

The Vaccines este o trupa britanica de indie rock formata in 2011, cand a lansat si albumul de debut "What Did You Expect from the Vaccines?", clasat pe locul 4 in UK Album Chart. A fost comparata cu The Strokes si Ramones, insa trupa se prezinta ca fiind inspirata de formatiile rock 'n' roll din anii '50, cele de garage rock si cele de fete din anii '60, punk-ul anilor '70, hardcore-ul american din '80, C86 si muzica pop buna. A fost in turnee cu formatii ca The Walkmen, Arcade Fire si Arctic Monkeys.

The Stone Roses, un influent grup rock britanic din anii '80, originar din Manchester, s-a reunit dupa o pauza de 15 ani, in octombrie 2011. Pe 21 octombrie stabilea un record pentru vanzarile de bilete: 220.000 de bilete pentru trei concerte, vandute in numai 68 de minute. Trupa The Stone Roses a fost infiintata in 1983, la Manchester, avandu-i in componenta pe solistul Ian Brown, chitaristul John Squire, basistul Gary (Mani) Mounfield si tobosarul Alan (Reni) Wren.

Desi a lansat doar doua albume - "The Stone Roses" (1989) si "Second Coming" (1994) -, formatia este considerata una dintre cele mai influente din rockul alternativ britanic. Grupul The Stone Roses a fost, alaturi de Happy Mondays, unul dintre principalii reprezentanti ai "Madchester", un curent muzical ce grupeaza trupele originare din Manchester care impartaseau aceeasi pasiune pentru amestecurile de stiluri si genuri muzicale si care a avut mare succes in anii '80.

Printre cele mai renumite single-uri ale formatiei britanice se numara "Fools Gold", "I Wanna Be Adored", "She Bangs The Drums" si "Love Spreads".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Concerte 2012. Legenda muzicii brit, The Stone Roses, LIVE in Romania la Summer Well Festival
Concerte 2012. Legenda muzicii brit, The Stone Roses, LIVE in Romania la Summer Well Festival

Legendele muzicii britanice vin la Summer Well. Dupa ce membrii The Stone Roses au anuntat ca se reunesc pe 18 octombrie 2011, nu a durat mult si Romania a fost inclusa pe lista tarilor norocoase care il vor vedea pe Ian Brown & co.

The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012
The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012

Dupa o lunga perioada de zvonuri in presa, este o certitudine faptul ca membrii legendarei trupe din Manchester, The Stone Roses, s-au reunit dupa 15 ani de tacere. Si ca totul sa sune si mai bine, ei vor fi prezenti la a 20-a editie a Sziget Festival!

Concertul brit-rock al anului in Romania: Ian Brown LIVE la Arenele Romane din Bucuresti, 10 sept.
Concertul brit-rock al anului in Romania: Ian Brown LIVE la Arenele Romane din Bucuresti, 10 sept.

Toamna rezerva o surpriza iubitorilor de muzica live: parintele brit rock-ului din era Madchester, desemnat "Godlike Genius" de revista NME, fostul lider al legendarei formatii britanice "The Stone Roses", Ian Brown va concerta in premiera in Romania.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.