Schimbări nedorite la HBO. Producțiile originale au fost oprite în mai multe țări din Europa

HBO Max
Shutterstock

Procesul de fuziune dintre HBO Max și Discovery provoacă efecte nedorite în compania Warner Bros, notează Variety, care mai precizează că strategia din Europa a gigantului american a fost afectată.

Conform sursei citate, Warner nu va mai produce originale pentru HBO Max în țările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Țările de Jos și Turcia și, de asemenea, va elimina o parte din conținutul aflat pe platforma sa, pentru a putea vinde oferte de licențiere în altă parte.

Într-o declarație transmisă Variety, un purtător de cuvânt al Warner Bros. Discovery a făcut următoarele precizări:

”În timp ce continuăm să lucrăm la transformarea HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care să arate amplitudinea conținutului Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conținut pentru serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programare originale de pe HBO Max, și să încetăm eforturile noastre de programe inițiale pentru HBO Max în țările nordice și Europa Centrală. De asemenea, am încetat activitățile de dezvoltare aflate în curs de dezvoltare în teritoriile mai noi ale Țărilor de Jos și Turcia, care au început în ultimul an”.

Angajamentul nostru față de aceste piețe nu s-au schimbat”, se mai arată în declarație.

”Vom continua să comandăm conținut local pentru rețelele liniare ale Warner Bros. Discovery din aceste regiuni și rămânem cumpărători importanți de conținut local de la terți, pentru a fi utilizat în serviciile noastre de streaming.”

Vestea, care a fost împărtășită cu personalul și partenerii producători luni dimineață, a venit ca o lovitură grea pentru comunitatea locală, precum și pentru echipa HBO Max din Europa, care în urmă cu doar câteva luni și-a definitivat lista de dorințe.

Unele dintre cele mai lăudate emisiuni internaționale ale serviciului de streaming până în prezent, cum ar fi comedia sexuală suedeză „Lust” și drama de familie daneză „Kamikaze”, provin din zonele nordice.

Ca parte a restructurării, anumite produse originale europene și unele emisiuni din SUA vor fi scoase de pe HBO Max la nivel global. Drama maghiară „The Informant”, precum și „Lust” și „Kamikaze” vor fi eliminate din rețea.

Două țări care sunt scutite de aceste eliminări sunt Spania și Franța, unde producțiile originale nu vor fi afectate. Acest lucru se datorează probabil faptului că conținutul în limba spaniolă este bun pentru HBO Max, care are o amprentă mare în America Latină și deservește, de asemenea, piața hispanică din SUA.

Potrivit Variety, prețul acțiunilor WBD a scăzut constant, după încheierea tranzacției Discovery pentru WarnerMedia. Capitalizarea actuală de piață a WBD este de aproximativ 34,29 miliarde de dolari, dar compania are o datorie de aproximativ 55 de miliarde de dolari.

WBD a anunțat la începutul acestui an un plan de economisire a costurilor de 3 miliarde de dolari în primele 24 de luni de la încheierea tranzacției. O mare parte din aceasta, a avertizat CEO-ul David Zaslav, ar proveni din „evitarea investițiilor”, care se reflectă în restructurarea producțiilor originale europene.

Mai multe producții românești au fost eliminate de pe HBO Max

 

Și în România, HBO a eliminat zilele trecute mai multe producții românești de pe platforma HBO Max.

Decizia companiei a indignat o parte dintre abonați, care și-au exprimat nemulțumirea pe pagina oficială de Facebook a HBO Max.

De pe platformă au dispărut sezonul al treilea al serialului „Umbre”, întregul serial „Ruxx” - cea mai nouă producţie de ficţiune românească și „Hackerville”. De asemenea, românii nu mai pot vedea nici reality-show-ul muzica „One True Singer”, pe care platforma a mizat la lansarea în România

Vera Ion, scenarista “Ruxx”, a afirmat că a fost anunțată de decizie cu doar o zi înainte ca serialul să fie eliminat de pe HBO Max.

De altfel, Vera Ion a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat o petiție online împreună cu mai mulți colegi, în care îi cere CEO-ului Discovery David Zaslav să revizuiască decizia de eliminare a producțiilor românești.

Decizia de a le elimina înseamnă că alegeți să ștergeți o parte din istoria noastră în ceea ce privește producția de noi seriale TV și dezvoltarea de conținut nou pentru televiziune, inspirat din poveștile locale, relevante pentru Europa Centrală și de Est.

Împreună cu colegii mei artiști și membrii tuturor echipelor implicate în acest lucru, care acum sunt martorii lucrării noastre de mulți ani fiind literalmente șterse, și împreună cu oameni din public care s-au simțit reprezentați sau cărora le-a plăcut să urmărească oricare dintre aceste spectacole, vă rog să revizuiți această decizie și găsim o modalitate mai bună de a face față culturii noastre”. - se arată în petiție. 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Abonații HBO Max, nemulțumiți după ce mai multe producții românești au fost elimiante de pe platformă
Abonații HBO Max, nemulțumiți după ce mai multe producții românești au fost elimiante de pe platformă

HBO a eliminat zilele trecute mai multe producții românești de pe platforma HBO Max. Decizia companiei a indignat o parte dintre abonați, care și-au exprimat nemulțumirea pe pagina oficială de Facebook a HBO Max.

Serialul
Serialul "Ruxx" a fost scos de pe platforma HBO Max, la doar patru luni de la lansare

Veste neașteptată pentru fanii "Ruxx"! Serialul a fost scos de pe platforma HBO Max, la doar patru luni de la lansare.

HBO Max se lansează oficial în România de Ziua Femeii, 8 martie 2022, cu o ofertă specială
HBO Max se lansează oficial în România de Ziua Femeii, 8 martie 2022, cu o ofertă specială

HBO Max, platforma de streaming premium a companiei Warner Media, se lansează oficial în România chiar de Ziua Femeii, în 8 martie 2022.

 

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.