Regina Elisabeta nu va participa la Conferinţa ONU privind schimbările climatice. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Ultima actualizare: 26-10-2021 22:20
Regina Elisabeta a II-a - 12
Getty

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, a renunţat „cu regret” să participe la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), în urma unei recomandări medicale de a se odihni.

„În urma unei recomandări de a se odihni, regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu se deplaseze la Glasgow pentru a participa la recepţia organizată cu prilejul COP26, luni, 1 noiembrie”, a indicat Palatul într-un comunicat.

„Majestatea Sa este dezamăgită că nu poate participa la recepţie, dar se va adresa delegaţilor reuniţi printr-un mesaj video înregistrat”, a adăugat Palatul.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, cel mai vârstnic monarh din lume şi totodată suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a petrecut săptămâna trecută, noaptea de miercuri spre joi, în spitalul londonez King Edward VII din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost neprecizată, dar care nu are legătură cu COVID-19. În ziua următoare, regina a revenit la Castelul Windsor pentru odihnă şi câteva activităţi uşoare, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a, care este şef de stat în 15 ţări şi teritorii, inclusiv în Australia, Canada şi Noua Zeelandă, şi va sărbători în 2022 împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit, este renumită pentru sănătatea ei robustă şi continuă să participe la numeroase angajamente publice oficiale.

Cu toate acestea, suverana britanică a fost nevoită să îşi anuleze o vizită oficială în Irlanda de Nord săptămâna trecută, după ce medicii casei regale i-au recomandat să se odihnească pentru câteva zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO