Rapperul Kanye West, afirmație scandaloasă: ”Sclavia a durat 400 de ani. Sună ca o alegere”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2018 13:46
Categorie: Stiri Mondene
Kanye West

Rapperul american Kanye West a stârnit din nou controverse marţi, după ce a descris sclavia drept o "alegere". 

El a făcut această afirmație în timpul unui interviu bizar, acordat site-ului specializat în celebrităţi TMZ, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Auziţi că se spune că sclavia a durat 400 de ani. 400 de ani? Sună ca o alegere", a comentat rapperul, după cum se poate vedea într-o înregistrare video a interviului, postată de TMZ.

Un angajat al site-ului, Van Lathan, prezent în sala unde avea loc interviul, a fost înfuriat de comentariile starului şi i-a replicat acestuia din partea cealaltă a încăperii, declarându-se "dezamăgit" şi "şocat" de comentariu.

"Noi restul din societate trebuie să ne descurcăm cu aceste ameninţări la adresa vieţilor noastre, trebuie să ne descurcăm cu marginalizarea care provine din 400 de ani de sclavie, despre care tu spui că pentru noi a fost o alegere", a declarat acesta.

Milioane de africani au fost aduşi în Statele Unite ca sclavi, începând cu secolul al XVI-lea. Practica nu a încetat până la sfârşitul secolului al XIX-lea, după care foştii sclavi s-au confruntat cu o discriminare generalizată, aminteşte DPA.

Rapperul a mai provocat controverse, prin susţinerea acordată preşedintelui Donald Trump, care a fost acuzat de rasism.

"Îl iubesc pe Trump (...)", a reiterat West în timpul interviului. "Trump este unul dintre persoanele favorite ale rap-ului", a completat soţul lui Kim Kardashian.

După comentariile sale despre sclavie, care au generat un val de critici pe reţelele de socializare, West a simţit nevoia să se apere pe Twitter.

"Să mă clarific. Bineînţeles că ştiu că sclavii nu au ajuns de bunăvoie legaţi şi puşi într-o barcă", a scris el.

"Ideea mea era că dacă noi am rămas astfel (în starea de sclavie, n.r.) chiar dacă numeric eram în avantaj, însemna că am fost înrobiţi mental", a explicat starul.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO