Harvey Weinstein, concediat de compania lui, după acuzaţiile de hărţuire sexuală. Reacția lui Meryl Streep


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2017 12:01
Categorie: Stiri Mondene
Harvey Weinstein

Producătorul Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” (1998), a fost concediat de compania sa, The Weinstein Co, la care era copreşedinte, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Unele  acuzaţii de hărţuire sexuală  i-au fost aduse recent de mai multe femei, între care actriţa Ashley Judd, informează Reuters.

După această decizie, compania va fi condusă de fratele lui Harvey Weinstein, Bob Weinstein, care avea funcţia de copreşedinte, şi David Glasser, COO.

Consiliul de administraţie al companiei a luat decizia ”în lumina noilor informaţii despre comportamentul lui Harvey Weinstein care au apărut în ultimele câteva zile”. Compania a făcut anunţul concedierii copreşedintelui printr-un comunicat de presă, precizând că acesta a fost informat cu privire la această decizie.

Un purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein nu a răspuns la solicitarea de a comenta concediera acestuia.

Compania de producţie Weinstein Co a anunţat, vineri, că Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, s-a retras din activitatea sa, pe termen nedeterminat, în urma articolului apărut joi în New York Times, potrivit căruia producătorul ar fi încheiat opt acorduri pentru a evita procese cu femei pe care le-ar fi hărţuit pe parcursul a trei decenii.

Compania Weinstein Co a mai comunicat că desfăşoară o anchetă internă.

NY Times a publicat joi un articol cu titlul „Decades of sexual harassment accusations against Harvey Weinstein” (Decenii de acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui Harvey Weinstein) în care a fost inclusă şi o declaraţie a producătorului.

El îşi cerea scuze pentru faptele sale: „Îmi dau seama că felul în care m-am purtat cu oamenii cu care am muncit în trecut a cauzat multă durere şi, sincer, îmi cer iertare pentru asta. Chiar dacă încerc să mă îndrept, ştiu că am un drum lung de parcurs”.

După aceasta, Weinstein a ameninţat că va da în judecată New York Times pentru defăimare.

Câştigătoare a unui premiu Oscar, actriţa Brie Larson a scris pe Twitter: „Ca de obicei, sunt alături de curajoasele supravieţuitoare ale hărţuirii şi agresiunii sexuale. Nu este vina voastră. Vă cred”.

„Femeile care au ales să vorbească despre hărţuirea lui Harvey Weinstein merită admiraţia noastră. Nu este amuzant şi nici uşor. e curaj”, a scris Lena Dunham, creatoarea şi protagonista serialului „Fetele/ Girls”.

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company.

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman. Weinstein a produs sau a distribuit filme recompensate cu Oscar precum “Shakespeare in Love” şi “Chicago”. Între filmele pe care le-a mai produs se numără „The English patient” (1996), „Malèna” (2000), „Gangs of New York” (2002), „Fahrenheit 9/11” (2004) şi „Django Unchained” (2012).

Meryl Streep l-a criticat pentru comportamentul său ”dezonorant”, pe care l-a numit un ”abuz de putere”

Actriţa Meryl Streep, recompensată cu Oscar, l-a criticat pe Harvey Weinstein, cu care a lucrat la filme precum ”August: Osage County” şi “The Iron Lady”, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală. Artista a spus despre comportamentul producătorului că este ”dezonorant”, ”de neiertat” şi ”un abuz de putere” şi le-a numit ”eroi” pe femeile care au vorbit despre acesta, informează huffingtonpost.com.

Într-o declaraţie trimisă în exclusivitate publicaţiei The Huffington Post de către reprezentanta actriţei, Leslee Dart, Meryl Streep a spus că nu ştia că Harvey Weinstein a avut un asemenea comportament şi că a plătit pentru obţinerea unor acorduri cu cel puţin opt femei care l-au acuzat de hărţuire şi abuz sexual.

”Vestea ruşinoasă despre Harvey Weinstein ne-a consternat pe aceia dintre noi cărora el ne-a susţinut munca şi cărora ne-a sprijinit cauzele bune şi demne. Femeile curajoase care au vorbit pentru a divulga acest abuz sunt eroii noştri”, a transmis actriţa.

”Ceva poate fi clarificat. Nu a ştiut toată lumea. Harvey a fost exasperant, dar respectuos cu mine şi cu multe alte persoane cu care a avut relaţii profesionale. Nu am ştiut despre aceste acuzaţii: Nu am ştiut despre acordurile financiare cu actriţe şi colegi; nu am ştiu despre întâlnirile sale în camerele de hotel sau despre alte acte necorespunzătoare şi coercitive. Şi dacă ar fi ştiu toată lumea, nu cred că reporterii de investigaţie în domeniul divertismentului şi din media «hard news» ar fi neglijat acest subiect timp de decenii”, a mai spus Meryl Streep.

”Acest comportament nu poate fi scuzat, este un abuz de putere familiar. Fiecare voce curajoasă care este auzită şi prezentată de mass-media va schimba jocul, până la urmă”, a adăugat ea.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO