O maimuta batrana, de 56 de ani, a devenit mama. Lua si anticonceptionale

Ultima actualizare: 30-08-2012 06:32

In urma cu o saptamana la gradina zoologica din Manhattan si-a facut aparitia un nou locatar: un pui de cimpanzeu, adus pe lume de o maimuta in varsta de 56 de ani, careia i se administrau si anticonceptionale cand a ramas grea.

Nimic nu se compara cu mangaierea mamei. Chiar daca are incheieturile ruginite, data fiind varsta ei inaintata, Susie are un instinct matern impecabil. De cand a adus pe lume puiul, mama si fiica sunt inseparabile.

"Susie este veterana trupei, are 56 de ani si a devenit cea mai varstnica maimuta cimpanezu care naste un pui in captivitate. Este remarcabil ca a obtinut sarcina si a dus-o la termen", spune Scott Shumaker, director.

Sarcina lui Susie i-a uluit pe ingrijitori mai ales pentru ca ea lua pilule anticonceptionale. Dupa ce a fost constatata sarcina, un veterinar i-a urmarit indeaproape evolutia.

Vestea ca Susie are o fetita s-a raspandit si multi vizitatori le cauta in mod special. Luna viitoare conducerea gradinii zoologice va lansa un concurs online in care participantii vor propune nume pentru maimutica.

Exemplarele din aceasta specie traiesc in captivitare de regula 60 de ani, iar cele din salbaticie rareori trec de patru decenii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO