November to Dismember Metal Fest, prima editie. Concert Hail of Bullets si Impaled Nazarene

25-04-2013 14:04


November to Dismember Metal Fest

Prima editie a festivalului November to Dismember isi propune sa adune pe aceeasi scena cat mai multe nume importante ale scenei metal europene si nu numai.

Editia de debut va include mai multe trupe headliner. De asemenea, un numar important de trupe undeground autohtone sau straine vor completa afisul din acest an, pentru ceea ce se imagineaza a fi cel mai extrem si divers festival care se va desfasura in Romania, care nu ezita sa puna alaturi thrash metal, death metal, grindcore sau black metal, fara a uita de doom, stoner metal sau metal experimental.

November to Dismember Metal Fest se va desfasura la Bucuresti, in ultimul weekend al lunii noiembrie 2013, locatia finala a acestui eveniment urmand a fi anuntata in curand.

Pretul abonamentelor si al biletelor pe zile va fi anuntat in cel mai scurt timp, de asemenea, in premiera in Romania, November to Dismember Metal Fest va oferi spectatorilor din alte orase sau din alte tari posibilitatea unui pachet complet, care va include abonament la festival / cazare la hotel / transfer la si de la locul festivalului la hotel, plus alte bonusuri. Mai multe informatii, in curand. 

Primii doi headlineri, confirmati pentru editia din acest an a November to Dismember Metal Fest, reprezinta doua nume importante ale scenei metal europe. Daca IMPALED NAZARENE reprezinta una dintre titulaturile cult ale scenei metal finlandeze de peste douazeci de ani, HAIL OF BULLETS este in acest moment cel mai important super-grup olandez afiliat death metalului de factura old school, ambele trupe confirmand deja prezenta pe scena November to Dismember Metal Fest in 2013.

Mai multe trupe, pana la totalul de douazeci de nume autohtone si straine, vor fi anuntate progresiv, la fiecare doua saptamani. 

HAIL OF BULLETS, cvintetul olandez din Rotterdam, aduna in componenta cinci dintre cei mai importanti muzicieni batavi, astfel doi membri ai trupei Asphyx, pe care fanii romani i-au putut vedea la lucru anul trecut, vocalistul Martin Van Drunen si chitaristul Paul Baayens, alaturi de legendarul drummer Ed Warby de la Gorefest, de chitaristul Stephan Gebedi si si de bassistul Theo Van Eekelen de la Thanatos si Houwitser vor ajunge in premiera la Bucuresti.

Romania este singura tara din Europa de Est unde Hail of Bullets isi va prezenta oficial noul album, ce va fi lansat la inceputul toamnei 2013, pe filiera Metal Blade, dupa ce precedentele trei release-uri au avut parte de reactii incredibile in presa de profil.

Cel de-al doilea album de studio «On Divine Winds» a fost declarat albumul lunii sau albumul anului de reviste prestigioase ca Terrorizer, Rock Hard sau Legacy. Hail of Bullets a concertat in cadrul celor mai importante festivaluri europene, Hellfest, Waken, Party San, Summer Breeze sau Brutal Assault, de asemenea au concertat in premiera in Statele Unite ale Americii, in cadrul Maryland Deathfest.

Hail of Bullets vor fi live la Bucuresti pe 30 noiembrie 2013, pentru o portie sanatoasa de old school death metal, in maniera Autopsy, Bolt Thrower sau Massacre.

IMPALED NAZARENE, finlandezii "atomici" care in 2011 au anulat in ultimul moment cele trei concerte din Romania, au decis sa ajunga totusi in Bucuresti pentru un concert exclusiv in cadrul November to Dismember Metal Fest.

Trupa care este considerata alaturi de Beherit inventatoarea black metalului "made in Finland", dar care de asemenea l-a inclus la un moment dat in componenta pe Alexi Laiho de la Children of Bodom, va ajunge intr-un final la Bucuresti, dupa aproape douazeci si cinci de ani de activitate si zece albume de studio - multe dintre ele extrem de cunoscute, cu o lirica vulgara si intotdeauna controversata.

Acuzati de satanism, nationalism exacerbat sau neonazism, dar fara a se asocia direct cu nici unul dintre curente, Impaled Nazarene ramane pentru totdeauna in galeria trupelor cult, de deschizatori de drumuri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO