New Pop Order: Stubborn Heart, Walls si Mmoths concerteaza la Bucuresti

Ultima actualizare: 21-01-2013 06:46
New Pop Order

Control Club si OneDay continua in 2013 seria de evenimente New Pop Order, cu nume noi din underground-ul electro pop european.

Trei din cei mai interesanti newcomeri anglo-saxoni: Stubborn Heart, Walls si Mmoths vor concerta live, la inceputul acestui an, la Bucuresti, in Control Club (Sala Berlin), iar serile vor fi completate de DJ set-uri ale unor artisti si producatori europeni de avangarda: Fantastic Mr Fox, Taragana Pyjarama si D/R/U/G/S.

 

* * * Stubborn Heart (live) + Fantastic Mr Fox (DJ set) - sambata, 26 ianuarie

* * * Walls (live) + Taragana Pyjarama (DJ set) - vineri, 8 februarie

* * * Mmoths (live) + D/R/U/G/S (live set) - sambata, 2 martie

 

Primul episod din seria New Pop Order de anul acesta ii are in prim-plan pe londonezii Stubborn Heart: Luca Santucci si Ben Fitzgerald sunt creatorii unui sound inedit, electronic soul, cu tente dark si reminiscente dubstep. Luandu-si inspiratia in mod egal din muzica electronica a anilor 80 si 90 cat si din creatiile soul ale anilor 60-70, Stubborn Heart sunt si mari amatori de pop de calitate – orice de la Hall & Oates pana la Timbaland, spun ei.

S-au facut remarcati in 2011, cu piesa Need Someone, continuand cu albumul de debut, Stubborn Heart, lansat in noiembrie 2012 de One Little Indian Records. Discul s-a bucurat de aprecieri din partea The Guardian, NME sau BBC 6, fiind desemnat albumul lunii noiembrie de prestigioasa casa de discuri Rough Trade.

 

Originar din Manchester, artistul si producatorul cunoscut sub numele de Fantastic Mr Fox face muzica de la 14 ani, preluand treptat elemente dintr-o varietate de stiluri, de la melancholic house si electro, la soul si R&B. Cu doua EP-uri la activ - Evelyn EP (2010) si San’en EP (Black Acre, 2012) – Fantastic Mr Fox ajunge in scurt timp sa mixeze in deschiderea show-urilor The XX, Warpaint sau Zola Jesus si sa castige aprecierea unor artisti si DJ ca Untold, Huw Stephens, Steve Lamacq, Daedelus, Bjork si James Blake.

Detalii despre urmatoarele evenimente New Pop Order sunt disponibile pe site-ul OneDay.ro:  Accesul la evenimente se va face incepand cu ora 22. Biletele, in valoare de 20 de lei, vor fi disponibile la intrare.

 

Seria New Pop Order este dedicata numelor tinere si ambitioase din muzica underground – proiecte ce abordeaza intr-un mod contemporan sensibilitatile pop clasice, aflate intr-o continua formare. Inceputa in urma cu trei ani, New Pop Order a adus in Control formatii ca Thieves Like Us, Keep Shelly in Athens, When Saints Go Machine, Starfucker sau Porcelain Raft.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO