Muzica balcanica, chiromantie si preparate culinare, de vineri, in Capitala, la Balkanik Festival


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 13:14
Categorie: Stiri Mondene
Balkanik Festival

Fanfara Ciocarlia, Alexander Balanescu Quartet, cu un regal inchinat Mariei Tanase, si Taraful Haiducilor din Clejani vor urca pe scena Balkanik, in perioada 13-15 septmebrie 2013, in Gradina Uranus din Capitala.

Atmosfera va fi completata cu mancare la ceaun, cafea la nisip, ateliere de tarot si chiromantie.

Astfel, timp de trei zile, Gradina Uranus din Bucuresti se transforma intr-un spatiu de petrecere si cultura balcanica. Balkanik Festival a pregatit si o surpriza, elevii si studentii vor primi 50% reducere la bilete si abonamente, pe baza carnetului de elev/student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Targul traditional al festivalului il aduce la Bucuresti pe unul dintre putinii argintari care au mai ramas in Romania, Mircea Craciun, care reprezinta a sasea generatie de argintari, mostenire din tata in fiu. Tot in cadrul targului vor avea loc ateliere de bodypainting, de olarit, de confectionat hamace, cercei din banuti si alte accesorii, ateliere de quilling si altele.

Anul acesta, Balkanik Festival este dedicat Mariei Tanase, in septembrie implinindu-se 100 de ani de la nasterea artistei si o jumatate de secol de la trecerea in nefiinta.

Trupele care vor urca pe scena Balkanik sunt Fanfara Ciocarlia din Zece Prajini, Alexander Balanescu Quartet, cu un regal inchinat Mariei Tanase, Taraful Haiducilor din Clejani, Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, Kal din Serbia, Steaua de Mare si Shukar vs Iagalo din Romania.

Prieteni ai festivalului inca de la prima editie, trupa Crispus - The Art of Fire implineste 10 ani de la infiintare si a pregatit un show incendiar pentru publicul Balkanik.

Biletele se gasesc in reteaua Eventim, online, pe bilete.ro, myticket.ro, si la intrare. Abonamentele pentru trei zile costa 130 de lei, iar biletele pentru o zi, 50 de lei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO