Moda si magie la Saptamana Modei de la Paris

Ultima actualizare: 07-06-2012 09:20

Impinsi de nevoie sau manati de dorinta de a fi originali, designerii au inovat atat hainele, cat mai ales modul cum au fost prezentate.

Chalayan a venit la Saptamana Modei de la Paris cu o rola de film in loc de modele. Creatorul de moda si-a pierdut sprijinul financiar din cauza recesiunii si a constatat ca e mai ieftin sa filmezi o parada in atelierul tau, decat sa o organizezi la Paris. Ideea a inceput oricum sa-i placa.

Designerul si-a gasit inspiratia in Japonia, dar si-a pastrat stilul usor arhitectural specific. A preferat croiala asimetrica si culorile austere, care s-au potrivit de minune cu atmosfera cetoasa de pe film.

Indianul Manish Arora, numit recent director artistic la Paco Rabanne, si-a presarat prezentarea cu numere de iluzionism. Un magician adevarat a deschis prezentarea impingand o cutie de metal goala, in care s-a intrupat apoi primul model ce a pasit pe podium.

Numerele de magie nu au pus deloc in umbra hainele prezentate, extrem de elaborate fiecare. Colectia e un amestec de influente etnice, care te poarta cu gandul de la triburile africane pana la kimonourile japoneze. Totul, cu un iz futurist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO