Meniu special la premiile Oscar 2020: statuete de ciocolată cu foițe de aur de 24 de karate

Ultima actualizare: 09-02-2020 10:19

Duminică noapte, la Hollywood, are loc cel mai aşteptat eveniment al anului: decernarea premiilor Oscar. Covorul roşu a fost întins, statuetele au fost lustruite, iar meniul a fost pus la punct în cele mai mici detalii.

Pentru prima dată, o mare parte din preparatele cu care vor fi răsfăţate vedetele vor fi vegetariene.

O opţiune mai sănătoasă, spun organizatorii şi, totodată, în ton cu tema ediţiei din acest an, care este sustenabilitatea.

Balul Guvernatorului e locul unde câştigătorii sărbătoresc, iar perdanţii îşi îneacă necazul în valuri de şampanie. Petrecerea e cunoscută pentru meniul sofisticat, pregătit de un sfert de veac de cunoscutul bucătar Wolfgang Puck. De această dată, meniul va fi în mare parte unul vegetarian. Dar, pentru a împăca toate gusturile, există şi opţiunea ca starurile să-şi pună separat în farfurie, preparate din carne.

Reporter: La ce să ne aşteptăm ca o noutate în acest an?
Bucătarul: ”Cam toate combinaţiile de preparate sunt noi. Avem, de exemplu, cuşcuş cu legume, care e foarte gustos. Această pizza pe care o avem aici va avea accente coreene. Antonio Banderas şi Brad Pitt adoră carnea cu o garnitură de cartofi, puţin picantă, iar lui Barbara Streisand îi place puiul cu trufe. ”

În bucătăria Oscarurilor, Wolfgang Puck îl are ca mână dreaptă pe fiul său, Byron. Împreună au pus la punct nu mai puţin de 35 de feluri de mâncare pentru invitaţii petrecerii.

Preparatele fine, care mai de care mai tentante, includ pacheţele de primăvară cu sos de roşii, caviar, multe fructe de mare, bruschete cu ciuperci sălbatice şi avocado sau cartofi dulci pane. De pe masă nu putea lipsi nici specialitatea tradiţională, mini-statuetele Oscar realizate din somon afumat.

În meniul de băuturi, pe lângă şampanie scumpă, se regăsesc cocktailurile pe bază de tequila.

La capitolul desert, regăsim din nou statuetele Oscar. Dar, de această dată, sunt din ciocolată şi învelite în foiţă de aur de 24 de karate. Bucătarul vedetelelor de la Hollywood are şi un mesaj pentru oaspeţii săi: ”Felicitări! Felicitări pentru nominalizări! Dacă nu vă aflaţi printre marii câştigători, cu siguranţă veţi primi o statuetă făcută de mine din ciocolată. Aşadar, toată lumea va primi un Oscar din partea mea!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO