Lucruri fascinante pe care nu le-ai știut niciodată despre “Singur acasă”

singur acasa home alone
Facebook/Home Alone

Când "Singur acasă" a debutat în cinematografe, în 1990, nici nu bănuiau creatorii ca o să ajungă un succes internațional și că la 32 de ani distanța va fi la fel de iubit de public. 

Și, cum nu se poate decembrie fără „Singur acasă”, anul acesta, Pro TV va difuza cea mai îndrăgită comedie de Crăciun. Celebra ecranizare a revenit în grila Pro TV. 

Catherine O'Hara, Joe Pesci, Daniel Stern și, bineînțeles, Macaulay Culkin dau viață simpaticelor personaje care ne țin an de an în fața televizoarelor. Cu toate acestea, tot mai sunt lucruri pe care unii dintre noi poate nu le cunoaștem. Iată câteva detalii interesante despre film.

Filmul a fost inspirat dintr-o călătorie reală

John Hughes, cel care a produs filmul, era în drum spre Europa cu familia când s-a gândit: “Ce s-ar întâmpla dacă unul dintre copii ar fi uitat acasă?”. După a povestit fiul său James Hughes, John a luat notițe și a scris prima schiță a scenariului filmului în doar nouă zile după ce s-a întors acasă, conform goodhousekeeping.com.

Robert De Niro a fost dorit în film

Producătorii au vrut ca Robert De Niro să-l joace pe Harry, unul dintre hoți, dar a refuzat. Joe Pesci a acceptat rolul în cele din urmă și pare că i s-a potrivit mănușă.

Citește și
Home alone - 2
Hotelul Plaza din New York oferă clienților servicii ca în filmul ”Singur acasă 2”. Cât costă

Și Jon Loitz ar fi putut fi unul dintre hoți

După ce Robert De Niro a refuzat rolul lui Harry, producătorii i-au propus și lui Jon Loitz să joace, dar și acesta a refuzat, deși mai târziu a regretat, după cum a spus el.

Producătorii nu aveau buget pentru zăpadă

Producătorii nu își permiteau acest lucru, dar după ce a nins în realitate și zăpada a acoperit întregul platou în a doua zi de filmare, nu au avut de ales decât să apeleze la mașinile de zăpadă pentru restul zilelor de filmare.

Cum au înlocuit, uneori, zăpada

Fulgii de cartofi au fost, uneori, folosiți în loc de zăpadă. Pot fi observați chiar la sfârșitul primului film, când începe să ningă în afara casei lui Kevin.

Joe Pesci l-a evitat pe Macaulay Culkin pe platourile de filmare

Se pare că actorul a vrut să se asigure că lui Macaulay îi era frică de el și, în consecință, de Harry.

Macaulay Culkin încă o numește "mami "pe Catherine O'Hara 

Prin 2012, când actorii s-au întâlnit accidental, Macaulay Culkin a strigat-o pe actriță “Mami!”, spre amuzamentul soțului lui Catherine care a făcut imediat o poză.

„Angels with Filthy Souls” nu este un film adevărat

Filmul care rulează când Kevin se ascunde de tipul cu pizza, “Angels with Filthy Souls”, a fost un scurt metraj creat special pentru respectiva scenă.

Țipătul lui Kevin a devenit accidental cel mai cunoscut moment al filmului

Regizorul Chris Columbus a spus că scena era altfel scrisă. „Dar la prima dublă, și-a plesnit fața și și-a ținut mâinile lipite de față de parcă tocmai i-ar fi pus cineva lipici pe față, iar mâinile i-au rămas complet nemișcate în timp ce țipa ca pictura lui Edvard Munch”, a spus el. „De aceea era un copil atât de interesant: nimeni altcineva nu ar fi făcut asta”, a punctat regizorul.

Și fratele lui Macaulay a apărut în film

Kieran Culkin și-a făcut debutul în actorie ca vărul lui Kevin, Fuller.

Casa este reală

Casa familiei McAllister este o casă reală din Winnetka, Illinois. În plus, proprietarii chiar au continuat să locuiască acolo în timpul filmărilor. Casa a devenit chiar o atracție turistică. În 2012, John și Cynthia Abendshien, care dețineau casa când a fost folosită ca una dintre locațiile filmului, au vândut proprietatea pentru 1,585 milioane de dolari.

Joe Pesci chiar l-a mușcat pe Macaulay Culkin în scena în care Kevin era atârnat de un cârlig

„În timpul uneia dintre repetiții, m-a mușcat și mi-a rupt pielea”, a spus Macaulay. Și încă mai are cicatricea ca amintire.

Mai puține scene cu Kevin

Scenariul original avea mai puține scene cu Kevin, dar în timpul testelor publicul a părut mult mai interesat de micul actor decât de familia lui.

Record mondial

"Singur acasă" a deținut un record mondial timp de 27 de ani, și anume titlul de cea mai mare comedie live-action cu cele mai mari încasări pe plan intern. A păstrat acel titlu până când blockbusterul chinez Never Say Die l-a eliminat de pe primul loc în 2017. S-a făcut și un joc "Singur acasă".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO În așteptarea verdictului de la TAS, Simona Halep și-a făcut o schimbare de look îndrăzneață
FOTO În așteptarea verdictului de la TAS, Simona Halep și-a făcut o schimbare de look îndrăzneață
Citește și...
Detaliul din filmul
Detaliul din filmul "Singur acasă" pe care nimeni nu l-a sesizat timp de 26 de ani

Singur Acasă a fost lansat în 1990, insa abia după un sfert de secol cineva a sesizat un detaliu extrem de interesant.

Hotelul Plaza din New York oferă clienților servicii ca în filmul ”Singur acasă 2”. Cât costă
Hotelul Plaza din New York oferă clienților servicii ca în filmul ”Singur acasă 2”. Cât costă

Pentru a celebra împlinirea a 25 de ani de la lansarea filmului Singur acasă 2, hotelul Plaza din New York oferă clienților un pachet turistic în stilul celebrului personaj Kevin McAllister.

Recomandări
Rusia reacționează oficial la cererea Transnistriei de a primi ”protecție”: ”Este una dintre prioritățile noastre”
Rusia reacționează oficial la cererea Transnistriei de a primi ”protecție”: ”Este una dintre prioritățile noastre”

Sunt tensiuni în creștere la granița Republicii Moldova. Regiunea separatistă Transnistria a cerut protecția Rusiei împotriva unui așa-zis război economic, declanșat de guvernul de la Chișinău.

Cum a fost posibil ca cele două trenuri să se ciocnească la metrou. Sistemele de siguranță nu sunt complet automatizate
Cum a fost posibil ca cele două trenuri să se ciocnească la metrou. Sistemele de siguranță nu sunt complet automatizate

Au loc mai multe anchete în urma unui incident extrem de grav, petrecut la metroul din Bucureşti. Sute de pasageri au fost în pericol după ce două trenuri s-au ciocnit în stația Timpuri Noi, pentru că au ajuns pe aceeaşi linie.

Tensiuni în regiunea separatistă Transnistria. Statele Unite ale Americii anunță că susţin ”suveranitatea” Republicii Moldova
Tensiuni în regiunea separatistă Transnistria. Statele Unite ale Americii anunță că susţin ”suveranitatea” Republicii Moldova

Statele Unite au transmis, miercuri, că susţin "suveranitatea" Republicii Moldova, ca reacţie la situația din Transnistria.