VOCEA ROMANIEI. Laura Gherescu si Jan Selaru au cantat "7 seconds". Pe cine a ales Smiley

×
Codul embed a fost copiat

Laura Gherescu si Jan Selaru au cantat melodia "7 Secons", cantata de Youssou N'Dour si Neneh Cherry.

"O sa merg mai departe cu Laura", a decis Smiley. Acesta considera ca Laura are mai multe calitati vocale pe care le poate exploata.

Vezi aici povestile celor doi concurenti:

LAURA GHERESCU

"Primele amintiri din copilarie sunt alaturi de corul Alegretto, un cor national de copii din incinta Palatului National al Copiilor. Eu aveam 3 ani si sora mea 4 cand mama ne-a inscris in acest cor si tin minte ca au fost doua probe pentru a putea fi acceptate, sa intonam o nota pe care Adriana Codreanu, cea care se ocupa si in prezent de Alegretto, o canta la pian si sa reproducem un ritm batut din palme.:) In felul asta isi dadeau seama daca avem ureche muzicala si ritm desi ma indoiesc ca ai asa ceva la varsta respectiva cred ca se dezvolta pe parcurs.

Citește și
Vocea Romaniei, echipe antrenori
Vocea Romaniei. AZI, la 20:15, incep confruntarile. Vedete care s-au alaturat celor patru antrenori
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Am cantat in Alegretto pana la 13 ani insa tot mama ne-a inscris din clasa intai si la scoala de muzica nr 1 unde asa cum am mai spus am facut vioara instrument principal si pian secundar pana in clasa a 8-a cand ne-am facut suficient de mari sa putem spune “nu mai vreau") Tot in perioada asta am facut 4 ani de balet si dans modern si am cantat in corul radio.

Dupa Alegretto am fost, tot in Palatul Copiilor, in grupul Adagio, unde am invatat sa cantam individual, pana atunci cantand doar in cor. Dupa vreun an, cei de la K1, United Media Group se numeau pe atunci, au facut un casting pentru o trupa dance care avea sa se numeasca Extra. Ne-au ales pe mine si pe sora mea si inca doi baieti, la unul din ei au renuntat mai tarziu.

Am invatat atunci ce inseamna sa inregistrezi intr-un studio, altfel decat “la gramada” precum la Alegretto  si am lansat albumul “ Intre Rai Si Iad”, al carui single a fost “Ingerasul meu”, piesa la care am scos si un videoclip, alta experienta noua.

Dupa 2-3 ani in care am cantat alaturi de Extra, eu si sora mea ne-am despartit cariera muzicala, ea intrand in componenta trupei Hora in timp ce eu am renuntat la muzica vreo 2 ani.

Toata viata mea este legata de muzica..sa-mi descriu amintirile legate de copilarie si adolescenta e egal cu descrierea carierei muzicale.

 Vocea Romaniei e o provocare si totodata un prilej de a cunoaste oameni talentati."

JAN SELARU

"Avand in vedere ca orasul meu natal Moreni este un orasel mic inconjurat de dealuri si paduri copilaria mea a fost plina de culoare si chiar imi umpleam timpul din plin cu jocuri si plimbari pe dealuri si prin oras.

Asta pana pe la varsta de 12-13 ani cand am descoperit ca mi-ar place sa cant la un instrument.Tatal meu a vrut ca eu sa cant la acordeon,eu am fost entuziasmat asa ca am mers la un curs de specialitate la casa de cultura a orasului unde am inceput sa invat tainele muzicii,sa invat ce inseamna auz muzical (o calitate pe care o am nativ dar nu stiam ce inseamna).

Viata a decurs dupa aceea normal pana undeva in anul 1981-1982 cand intr-o in fata blocului am descoperit un vecin care manuia de zor o chitara.Am furat efectiv pozitii de acorduri de chitara de la el si pentru ca in anii aceia eu faceam naveta Moreni-Targoviste,fiind elev la Grigore Alexandrescu in Targoviste,parintii mei imi dadeau zece lei pe zii bani de cheltuiala,am strans in doua luni cam 400 de lei din care 390 a costat chitara pe care mi-am cumparat-o.Am fost cel mai fericit om chiar daca tatal meu imi zicea ca mai trebuie un tambal si am tot taraful!Era spre sfarsitul Cenaclului Flacara dar eu stiam majoritatea melodiilor.

Am continuat sa exersez dar eram undeva la un nivel mediu. Dupa aceea a venit bacalaureatul un prim pas important din viata mea si a urmat stagiul militar obligatoriu(armata) pe care am facut-o in Constanta si atunci a fost pentru prima data cand parintii mei au vazut marea.Asta in 1987.In 1988 am fost lasat la vatra cum se spunea si m-am casatorit incepand viata de familist. Am infiintat o trupa cu cativa prieteni ,care n-a avut viitor dar atunci mi-am dat seama de calitatile mele de solist vocal.Din 1990 am primit o oferta de a canta intr-un restaurant din Targoviste unde se putea canta muzica buna,loc in care am intrat cum se spune in randul muzicantilor mai batrani de la care aveam de invatat.Acolo am invatat foarte multe lucruri pe plan profesional dar in acelasi timp am invatat ce inseamna munca de artist,de muzicant.

Am cantat pana la urma si la nunti si petreceri private ceea ce mai fac din cand in cand si in ziua de astazi.Din 1994 am avansat cum s-ar spune, am prins contract pe Valea Prahovei in Sinaia.In ’97 am plecat in Egipt, primul meu contract afara,unde “mi s-au deschis ochii ” am inceput sa invat ce-nseamna lumea,cultura.Dupa care am oscilat intre Sinaia contracte in strainatate si acasa in orasul meu natal unde am familia.Deci o viata de calator intre muzica si familie."

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
VOCEA ROMANIEI. Teodor Manciulea si Bernard Lazar, duel pe piesa
VOCEA ROMANIEI. Teodor Manciulea si Bernard Lazar, duel pe piesa "Baby" a lui Justin Bieber

Cei doi concurenti din echipa Loredanei, Teodor Manciulea si Bernard Lazar, s-au duelat in ringul de la Vocea Romaniei pe piesa lui Justin Bieber, "Baby".

Vocea Romaniei. AZI, la 20:15, incep confruntarile. Vedete care s-au alaturat celor patru antrenori
Vocea Romaniei. AZI, la 20:15, incep confruntarile. Vedete care s-au alaturat celor patru antrenori

CLICK AICI PENTRU LIVE! ASTAZI, 6 noiembrie, de la ora 20:15, ProTV difuzeaza prima editie a “Confruntarilor” de la “Vocea Romaniei”.

Vocea Romaniei. Concurentii care au promovat in urmatoarea etapa. VIDEO cu cele mai bune momente
Vocea Romaniei. Concurentii care au promovat in urmatoarea etapa. VIDEO cu cele mai bune momente

Vocea Romaniei, ultima editie a “Auditiilor pe nevazute” poate fi urmarita integral pe voyo.ro. Cele mai bune prestatii si momentele cheie ale emisiunii le vedeti www.stirileprotv.ro.

Recomandări
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.