Karl Lagerfeld a fost incinerat. Cine va împărţi cenuşa lui, potrivit testamentului


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 21:23
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 21:21
Categorie: Stiri Mondene
Karl Lagerfeld, designerul Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani

Designerul Karl Lagerfeld, decedat marţi la vârsta de 85 de ani, a fost incinerat vineri în Franţa, în conformitate cu dorinţa sa, a informat revista Closer pe site-ul său de internet.

Incinerarea stilistului german a avut loc la Nanterre, în apropiere de Paris, în prezenţa braţului său drept Virginie Viard, care i-a succedat ca directoare a studioului de creaţie al casei de modă Chanel, a directorului companiei de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, şi a prinţesei Caroline de Monaco, conform revistei, citată de AFP.

Lagerfeld, care afirma cu umor că ar prefera ''mai degrabă să moară'' decât să fie înmormântat, şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a fi incinerat.

Unul dintre ultimii giganţi ai industriei haute couture, care s-a aflat, timp de mai bine de 35 de ani, în fruntea casei de modă Chanel, el îşi justifica, în 2015, refuzul de a fi înmormântat, la o emisiunea de la televiziunea franceză: "Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea tropicală. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale".

Conform dorinţelor creatorului, o parte din cenuşă ar trebui să ajungă alături de cea a mamei sale, iar o altă parte, alături de cea a lui Jacques de Bascher, marea dragoste a designerului până în 1989, când acest personaj monden a murit de SIDA.

Lagerfeld a păstrat o parte din cenuşa partenerului său într-o urnă specială, în timp ce cealaltă jumătate a fost restituită familiei lui Bascher, aminteşte cotidianul Le Monde, în ediţia sa de miercuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO