Ideea cu care patru tineri de 17 ani vor să obțintă o finanțare de 75.000 € la Imperiul Leilor

04-02-2021 19:24


Sunt multe idei de afaceri bune, însă multe rămân doar pe hârtie. Ca să devină profitabile, patru antreprenori de succes ascultă planurile celor care vor să facă ceva şi, dacă îi conving, îi ajută cu finanţări sau cu recomandări.

Sunt multe idei de afaceri bune, însă multe rămân doar pe hârtie. Ca să devină profitabile, cinci antreprenori de succes ascultă planurile celor care vor să facă ceva şi, dacă îi conving, îi ajută cu finanţări sau cu recomandări. Totul, într-un nou sezon al emisiunii “Imperiul leilor”.

Patru tineri de 17 ani, pasionaţi de robotică, dar şi de cafea, au pus pe hârtie o afacere cu care au venit în faţa juriului de la “Imperiul leilor”. Ei propun ca automatele de cafea să fie dotate cu un program care să ţină mintă preferinţele fiecărui client.

Ştefan Boglis, cyber coffee: “Dacă te duci la birou, probabil că eşti în grabă, nu ai tot timpul să stai cu băiatul care îţi face cafeaua, să îţi pună scorţişoară, să vorbiţi. Aşa că multă lume care se grăbeşte poate să treacă pe la metrou şi să-şi ia o cafea fără eroare.”

Tinerii au cerut 75.000 de euro pentru a-şi începe afacerea. Juraţii le-au analizat propunerea şi nu toţi au găsit-o rentabilă. Unul dintre ei s-a oferit însă să-i ajute.

Dragoş Petrescu, antreprenor: “Au la 17 ani o idee pe care au pus-o pe hârtie, însă trebuie eu, ca antreprenor, ca investitor, să văd că ai făcut un prim pas, ţi-ai pus pielea la bătaie.”

În faţa juriului a ajuns şi o tânără care transforma recipientele de plastic folosite, în bijuterii.

Ecaterina Colasiz, antreprenor: “Am încurajat şi alţi artişti să ia PET-ul în mână şi să vadă ce poate face cu el, ca să nu mai ajungă acolo unde aţi văzut şi dumneavoastră.”

Iar un alt concurent are tot o idee prietenoasă cu mediul – hainele nepurtate să fie revândute cu ajutorul său.

Adriana Ancuţa Sergiu: “De fapt nu-l mai vinzi tu direct, ci toată nebunia asta cade pe umerii noştri.”

Sunt doar câteva dintre ideile care se vor înfrunta pentru o finanţare, în noul sezon "Imperiul leilor", care începe pe 10 februarie, la PROTV.


VIDEO PROTVPLUS.RO