Festivalul George Enescu. Celebrul dirijor roman Ion Marin a urcat pe scena alaturi de London Symphony Orchestra

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15

A fost o noua seara de incantare pentru urechile iubitorilor de muzica clasica.

Cunoscutul dirijor de origine romana, Ion Marin, a urcat pe scena de la Festivalul International George Enescu, alaturi de una dintre cele mai importante orchestre ale lumii - London Symphony Orchestra. Atmosfera a fost exceptionala, iar spectatorii au avut numai cuvinte de lauda despre concert.

Aproape doua ore si jumatate au trecut ca o clipa, marti seara, la Sala Palatului. Cei prezenti la Festivalul International George Enescu s-au delectat cu acordurile dirijate de romanul Ion Marin si London Symphony Orchestra. "Ne-am incarcat cu muzica pentru suflet si energie pozitiva", au declarat incantati spectatorii.

"A fost absolut minunat, foarte vibrant".

Artistii au oferit si un bis.

Ion Marin a plecat in 1986 din tara si de atunci a revenit de doua ori - special ca sa participe la Festivalul Enescu. Prima oara in 2007, cand a concertat cu Filarmonica din Munchen. Cu faimoasa orchestra londoneza, cu care a facut spectacol marti seara, dirijorul roman colaboreaza inca din 1990.

Spectator: "Eu ma bucur ca Ion Marin face cinste muzicii romanesti si chiar vorbeam cu sotia mea in pauza ca sunt foarte putini solisti romani care se produc la acest festival. Sunt numai dirijori, dar bine ca sunt si ei si chiar ne-au facut cinste in seara asta."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO