Drama prin care a trecut Taylor Swift vreme de câțiva ani. „Nu sunt mândră de asta”

Ultima actualizare: 24-01-2020 16:24
Taylor Swift
Getty

Cântăreaţa Taylor Swift, desemnată artista deceniului la American Music Awards 2019, dezvăluie în documentarul „Miss Americana” că a făcut eforturi pentru a trata o tulburare de alimentaţie.

 

În documentarul care a avut premiera joi la festivalul Sundance şi care va fi disponibil pe Netflix din 31 ianuarie ea spune că fotografiile şi comentariile despre cum arată au declanşat boala, relatează News.ro.

În timpul turneului mondial din 2015, subnutriţia a făcut-o să se simtă „ca şi când aveam să leşin la finalul concertului sau în mijlocul lui”.

„S-a întâmplat de câteva ori şi nu sunt în niciun fel mândră de asta”, spune artista în film.

Swift a explicat că s-a luptat cu problema aceasta timp de câţiva ani. În unele zile, ea se „înfometa puţin şi se oprea din mâncat”.

În restul timpului, făcea liste cu tot ce mânca şi exerciţii fizice până când a ajuns la măsura 00 (XS). Dar a negat că avea o problemă când oamenii îi puneau întrebări cu privire la greutate.

„Mă apăram în faţa oricui: «Despre ce vorbeşti? Bineînţeles că mănânc. Fac multă mişcare». Şi, da, am făcut multă mişcare. Dar nu mâncam”, adaugă ea.

Într-un interviu acordat Variety, publicat în ziua premierei de la Sundance, ea a vorbit despre originile problemei ei alimentare.

„Îmi amintesc cum, când aveam 18 ani, era prima dată când apăream pe coperta unei reviste şi titlul era ceva de genul «Însărcinată la 18 ani?». Şi asta pentru că purtam ceva care îmi făcea ca partea de jos a abdomenului să nu fie plată. Şi am luat asta ca pe o pedeapsă. Apoi, când eram la o şedinţă foto, mă aflam în cabină şi cineva care lucra la o revistă a spus: «Uau, este uimitor că te cuprinde o măsură mostră. De obicei, trebuie să modificăm rochiile, dar putem să le luăm direct de pe podium şi să te îmbrăcăm!». Şi am privit asta ca pe o alinare”, a mărturisit Taylor.

Cântăreaţa a continuat: „Înregistrezi asta de atâtea ori şi începi să primeşti totul ca laudă şi pedeapsă, inclusiv propriul corp”.

În prezent, ea spune că alege să gândească pozitiv când este tentată să îşi judece corpul, spunându-şi: „Nu. Nu mai facem asta pentru că este mai bine să gândeşti că arăţi grasă decât să arăţi bolnavă”.

„Miss Americana”, regizat de Lana Wilson, a fost răsplătit cu ovaţii la premiera de la festivalul din Utah. Wilson a lăudat-o pe Taylor Swift pentru curajul de a vorbi despre problema ei.

Regizoarea a pus în centrul documentarului viziunea politică a lui Swift, procesul intentat DJ-ului din Colorado pentru hărţuire sexuală şi părerile despre politicienii conservatori. În film, cântăreaţa povesteşte şi despre cum s-a îndrăgostit de actorul britanic Joe Alwyn.

Născută pe 13 decembrie 1989, Taylor Swift, desemnată artista deceniului la American Music Awards 2019, a lansat anul trecut al şaptelea album de studio, „Lover”.

În plus, cântăreaţa pop - cu zece premii Grammy în palmares - este artistul cu cele mai mari venituri înregistrate în ultimul an, 185 de milioane de dolari, potrivit Forbes. În 2020, cântăreaţa americană va fi cap de afiş al festivalului Glastonbury, care sărbătoreşte cinci decenii de la debut.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO