China e plina de falsuri: incaltari Mike, Hi-Phone si aparatura Samsvng

Ultima actualizare: 18-10-2012 15:07

In China se poarta falsurile, de la telefoane mobile de ultima generatie pana la haine si incaltari. Magazinele celei mai populate tari din lume gem de produse, care arata aproape ca originalele.


Doar ca sunt false si evident, costa mult mai putin decat marfa autentica de productie europeana, americana sau japoneza.Pentru chinezii care nu au bani, dar vor sa-si impresioneze prietenii, I-Phone devine Hi-Phone, in timp ce Samsung pierde litera "u", dar se pricopseste cu un "v". Cat sa semene cu originalul. Si din cate se pare, afacerea merge bine, cata vreme nici vanzatorii, nici clientii lor considera ca n-au ce sa-si reproseze.

Evident, sunt destui care o contrazic pe optimista cumparatoare. Ceea ce de fapt s-a si intamplat. Si nu vorbim doar de aparatura electronica. La fel stau lucrurile cu incaltarile de firma unde "Nike", de exemplu, se transforma in mult mai prietenosul "Mike", iar "Adidas" poarta un nume aproape mitic "Odissos".

Marii producatori internationali cer Chinei legi mai aspre in privinta copyright-ului, si paradoxal, ar putea primi ajutor tocmai de la cei care le fura piata.

Asta, dupa ce pe piata chineza au ajuns medicamente false pentru diabet, iar doi oameni au murit din cauza lor. Beijingul a retras deja de pe piata 5.000 de flacoane, si incearca sa stavileasca industria falsurilor de teama ca s-ar putea confrunta cu noi scandaluri de genul laptelui contaminat cu melamina.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO