Chill-out, trip-hop si lounge LIVE la Bucuresti. De Phazz revine in Romania, intr-un concert la Sala Palatului

Ultima actualizare: 13-08-2016 03:14
De Phazz - GETTY

Trupa De Phazz revine la Bucuresti pe 15 noiembrie, la Sala Palatului, in turneul de promovare a noului album, “Prankster Bride”, care se va lansa in luna octombrie.

Nascut in Germania, proiectul colectiv lounge De Phazz a fost intotdeauna mult mai mult decat un simplu proiect electronic deschis colaborarilor.

In spatele numelui De Phazz sta producatorul Pit Baumgartner, iar printre membrii cu care lucreaza permanent se numara Karl Frierson, Pat Appleton, Barbara Lahr, Otto Engelhard, Roy Randolph si Charity D. Sanders. Pana in prezent, trupa a explorat multe genuri, de la club sound la aranjamente orchestrale pentru formule extinse, trip hop si jazz lounge.

Orice e posibil pe cele 9 albume pe care trupa le-a lansat cu incepere din 1997 incoace, de la chitara rock la vioara clasica, reggae sau dance hall. De Phazz e un nume de referinta in lounge jazz, dar a razbatut si in pop-ul mainstream cu antrenantul "The Mambo Craze”.

Rafinamentul si melanjul de bun gust dintre nou si vechi au fost intotdeauna prioritare pentru trupa. Show-urile lor live sunt placere vizuala si audio in stare pura, combinand voci ispititoare cu cocktailuri video hand-made. Desi in mare parte muzica De Phazz e originala, grupul isi bazeaza cateodata creatiile pe samples-uri din zilele de mult apuse ale Epocii de Aur a cluburilor de jazz. Hiturile “Hell Alright”, „Jazz Music” si „No Jive” sunt repere ale genului chill out si au fost preluate pe nenumarate compilatii.

Prankster Bride”, noul album De Phazz, este un mix de tonalitati vocale interesante si de instrumente complexe. Noua aparitie discografica este un tribut explicit adus vocilor feminine din trupa. Pat Appleton, care, alaturi de Karl Frierson, este aparitia de baza din live-uri, deschide cutia Pandorei cu piesa ce da titlul albumului, “Prankster Bride”, o calatorie agonizanta intre miezul noptii si zorii zilei.

Dupa “Hangover Deluxe”, Pat se regaseste in rolul de femeie sustinatoare financiar a partenerului in “Used”, o piesa senzationala despre conditia femeii moderne, ce-si abandoneaza rolul traditional pentru a-si intretine barbatul-trofeu.

”Perfect World” spune, cu intelepciune, povestea unei aventuri ce poate supravietui doar intr-o imaginatie de copil. Piesa “I sing” combina sound-ul unui cor folk nemtesc traditional cu dub-reggae, in timp ce versurile vorbesc despre noi inceputuri si despartiri, o melodie ca o predica ortodoxa pentru toate sufletele singure din univers.

Unica Barbara Lahr reapare pe album cu doua Neo Chanson-uri, “Apple & Egg” si “Down Waterloo”. Cum varietatea muzicala este prioritatea trupei, albumul se incheie cu single-ul “Kraut 2016”, un omagiu adus erei Kraut Rock din anii ’70, alaturi de legendara interpreta germana Jutta Glaser.

De Phazz vor porni in turneul “Prankster Bride” imediat dupa lansarea albumului, in octombrie 2016. Formula pentru scenele europene le cuprinde pe solistele Karl Frierson si Pat Appleton, alaturi de Oli Rubow (tobe), Bernd Windisch (bass) si Markus Barlet (bariton, saxofon, flaut).

Presale: pana pe data de 15 august inclusiv, biletele se gasesc la pretul de 90 lei, 135 lei, 180 lei, 225 lei (VIP), in functie de distanta fata de scena. De pe 16 august, biletele vor costa 100 lei, 150 lei, 200 lei si 250 lei (VIP).

Se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti si benzinariile OMV). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din Bucuresti.

@CristianMatei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO