CASTIGATORI OSCAR 2013. Cupluri de actori care au castigat in trecut premiul Oscar

premiile oscar

Penelope Cruz si Javier Bardem, Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas, Fran Welsh si Peter Jackson si Anne Bancroft si Mel Brooks se numara printre cuplurile de la Hollywood care au castigat un premiu Oscar.

Penelope Cruz si Javier Bardem

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in 2009, cu rolul din filmul "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, iar el a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar in 2008, cu partitura criminalului in serie din filmul "Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men".

Cei doi actori spanioli s-au casatorit in 2010, dupa o relatie de trei ani, si au impreuna un fiu, nascut in 2011.

Cruz si Bardem au interpretat un cuplu divortat in "Vicky Cristina Barcelona", insa acel film nu reprezinta prima lor colaborare de pe marele ecran. Au jucat amandoi in drama "Sange fierbinte", regizata in 1997, de Pedro Almodovar, si au aparut din nou impreuna in comedia romantica din 1992 "Iubire neimplinita/ Jamón, jamón". Cei doi actori spanioli vor juca din nou impreuna, spre sfarsitul acestui an, in thrillerul "The Counselor", de Ridley Scott.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar in 2002, cu musicalul "Chicago", iar el a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal cu o prestatie memorabila in drama "Wall Street". El mai are un Oscar, castigat in calitate de producator al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1976).

Desi fanii lor nu au fost incantati la inceputul relatiei lor, vorbind despre diferenta de varsta de 25 de ani dintre ei, Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas au devenit treptat unul dintre cele mai puternice cupluri de la Hollywood, dupa ce s-au casatorit in anul 2000. Cei doi actori au impreuna doi copii si au aparut impreuna pe marele ecran in drama "Traffic" din anul 2000.

Cuplul si-a reinnoit juramintele de credinta in 2010, intr-o perioada in care Michael Douglas lupta impotriva unui cancer la gat. Din fericire, actorul a reusit sa invinga aceasta boala.
Callie Khouri si T-Bone Burnett

Ea a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original in 1992, cu filml "Thelma & Louise", iar el a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original in calitate de coautor al piesei "The Weary Kind", tema dramei muzicale "Crazy Heart", cu Jeff Bridges.

T-Bone Burnett este un renumit producator muzical care a colaborat cu Natalie Merchant, Elvis Costello si Roy Orbison, printre multi alti artisti celebri. A realizat coloana sonora a filmului "O Brother, Where Art Thou?" (2000) si a castigat de-a lungul carierei sale patru premii Grammy.

Callie Khouri este creatoarea noii productii de televiziune "Nashville", produsa de postul ABC.

Fran Walsh si Peter Jackson

Ea a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original in calitate de compozitoare a piesei "Into the West", de pe coloana sonora a filmului "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", iar el a castigat premiul Oscar pentru regie cu acelasi film.

Amandoi au castigat Oscarul la categoriile "cel mai bun scenariu adaptat" si "cel mai bun film", cu aceeasi pelicula. Cei doi sunt parteneri atat in viata reala, cat si in diverse proiecte cinematografice, inca de la mijlocul anilor '80.

Kathryn Bigelow si Mark Boal

Ea a castigat premiul Oscar pentru regie in 2010, cu filmul "The Hurt Locker", devenind astfel prima femeie din lume care a castigat premiul Academiei americane la aceasta categorie, iar el a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, cu acelasi lungmetraj. Tot pentru "The Hurt Locker", Bigelow si Boal au castigat impreuna premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Kathryn Bigelow a fost casatorita cu cineastul recompensat cu trei premii Oscar James Cameron, intre anii 1989 si 1991. Cei doi au concurat unul impotriva celuilalt la premiile Oscar din 2010, cand au fost nominalizati la categoria cel mai bun regizor.
Desi nu a fost recunoscuta niciodata printr-o declaratie publica, relatia lui Boal cu Bigelow a reprezentat un "secret-deschis" la Hollywood. Informatia despre relatia lor a aparut in presa americana cu putin timp inainte de lansarea "Zero Dark Thirty", nominalizat in acest an la Oscarul pentru cel mai bun film. Cei doi au petrecut mult timp impreuna promovand acest film, aparandu-l de scandalul declansat de controversatele scene de tortura si sarutandu-se pe covorul rosu la diverse gale din sezonul de premii de la Hollywood.

Helen Mirren si Taylor Hackford

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal in 2007, interpretand-o pe regina Elizabeth a II-a in filmul "The Queen", iar el a castigat Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj in 1979, cu pelicula "Teenage Father".

Cei doi s-au cunoscut pe platourile unde se filma drama "White Nights", in 1985, si au avut o relatie de peste un deceniu inainte de a se casatori in cele din urma in anul 1997. Au lucrat din nou impreuna la filmul "Love Ranch", o drama din 2010 despre un cuplu din Las Vegas care isi deschide propriul bordel.
Frances McDormand si Joel Coen

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal in 1997, interpretand-o pe politista Marge Gunderson in comedia cu accente de thriller "Fargo", iar el a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original cu acelasi film. El a mai castigat alte trei premii Oscar in 2008, pentru pelicula "No Country for Old Men", la categoriile "cel mai bun scenariu adaptat", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun film".

Casatoriti din 1984, Frances McDormand si Joel Coen continua sa reprezinte o sursa de inspiratie unul pentru celalalt. Ea a jucat in sase dintre filmele lui, cel mai recent in comedia din 2008 "Burn After Reading". Cei doi au adoptat un baietel in anul 1994.

Anne Bancroft si Mel Brooks

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal in 1963, jucand-o pe profesoara Helen Keller in filmul "The Miracle Worker". Pentru acelasi rol, jucat insa pe scena, a primit si un premiu Tony pentru cea mai buna actrita, in anul 1959. El a castigat un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original in 1969, pentru "The Producers".

Anne Bancroft si Mel Brooks au alcatuit unul dintre cele mai fericite cupluri de la Hollywood vreme de 41 de ani. Au aparut pe ecran impreuna in 1983, intr-un remake al productiei "To Be or Not to Be", si si-au jucat propriile roluri in 2004, intr-un episod memorabil din serialul "Curb Your Enthusiasm". Aparent bizara combinatie dintre o actrita foarte serioasa si un regizor mereu pus pe glume pare sa fi fost in acest caz una foarte reusita. Cei doi au avut o fiica impreuna, nascuta in 1972. Anne Bancroft a murit de cancer in 2005.

Julie Andrews si Blake Edwards

Ea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal in 1965, in calitate de protagonista a filmului "Mary Poppins", iar el a primit un premiu Oscar onorific in anul 2004. Desi a regizat o serie de filme extrem de apreciate, precum "The Pink Panther", "Breakfast at Tiffany's", "The Party" si alte pelicule clasice, singura lui nominalizare la Oscar a fost aceea din 1983, primita la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", pentru filmul "Victor Victoria".

Cei doi au colaborat la multe alte filme memorabile, precum "Victor Victoria", "10", "The Man Who Loved Women" si "The Tamarind Seed". In 1995 au colaborat si la o versiune muzicala a filmului "Victor Victoria", ce a fost pusa in scena pe Broadway. La putin timp dupa aceea, Julie Andrews si-a pierdut vocea si nu a mai cantat niciodata.

Julie Andrews si Blake Edwards s-au casatorit in 1969 si au avut impreuna patru copii. Blake Edwards a murit din cauza unei pneumonii in 2010.

 

CITESTE MAI MULTE PE ACEST SUBIECT:

- PREMIILE OSCAR 2013. Recordurile spectaculoase atinse de actorii si filmele nominalizate la Oscar

- CASTIGATORI OSCAR 2013. Cupluri de actori care au castigat in trecut premiul Oscar

- OSCAR 2013: Adele, Norah Jones si Barbra Streisand, cateva dintre numele legendare care vor canta

- PREMII OSCAR 2013. Cum arata lupta pentru cel mai bun film: LINCOLN si ARGO sunt favorite

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
O femeie de 60 de ani a câștigat titlul de Miss Univers Buenos Aires 2024. GALERIE FOTO
O femeie de 60 de ani a câștigat titlul de Miss Univers Buenos Aires 2024. GALERIE FOTO

Alejandra Marisa Rodriguez, o avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, a câștigat titlul de Miss Univers Buenos Aires. Urmează ca aceasta să reprezinte orașul în finala Miss Univers Argentina 2024.

Al Pacino împlinește 84 de ani. Detaliile neștiute despre viața celebrului actor. GALERIE FOTO
Al Pacino împlinește 84 de ani. Detaliile neștiute despre viața celebrului actor. GALERIE FOTO

Actorul Al Pacino (nume real Alfredo James Pacino) s-a născut pe 25 aprilie 1940 în Bronx, un cartier al New York-ului.  

Două seriale de succes - „The Fall” și „The Bridge” - pot fi urmărite pe VOYO. Care sunt filmele săptămânii
Două seriale de succes - „The Fall” și „The Bridge” - pot fi urmărite pe VOYO. Care sunt filmele săptămânii

Două producții de succes - „The Fall” și „The Bridge” - pot fi urmărite de pe platforma VOYO. Fiecare dintre aceste seriale aduce în prim-plan actori cunoscuți și îndrăgiți.  

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.