Cântărețul de manele Dani Mocanu, trimis în judecată din cauza unui clip postat pe Youtube

Ultima actualizare: 16-01-2020 09:28
Dani Mocanu
Facebook.com

Controversatul cântăreț de manele, Dani Mocanu, a fost trimis în judecată pentru un videoclip în care incită la ură împotriva femeilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, artistul este acuzat că în aprilie 2019 a încărcat pe YouTube un videoclip în care incită la ură și discriminare împotriva femeilor (ATENŢIE, imagini şi expresii interzise minorilor).

Versurile melodiei pot citite AICI.

În rechizitoriu este menționat: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 $, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Comunicatul mai precizează că trimiterea în judecată a inculpatului este o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual, activitate ce nu poate să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie.

Melodia este încă pe platforma YouTube și are nu mai puțin de 20 de milioane de vizualizări, stângând 163 de mii de like-uri și 21 de mii de dislike-uri. Este vorba despre acest videoclip.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO