Black Sabbath va lansa un nou album si va sustine un turneu mondial in 2013

Ultima actualizare: 17-01-2013 07:12
Black Sabbath

Trupa britanica Black Sabbath a confirmat ca va lansa un nou album si ca va sustine un turneu mondial in 2013, informeaza contactmusic.com.

Membrii legendarului grup britanic au inceput inca de anul trecut inregistrarile pentru noul album - primul material original dupa "Never Say Die!" din 1978 - si au confirmat ca noul disc, care se va intitula "13", va ajunge in magazine in luna iunie.

Inregistrarile pentru piesele de pe acest album au fost incetinite de problemele de sanatate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer, insa colegii lui spera ca acesta se va simti suficient de bine pentru a sustine alaturi de ei un numar de concerte in 2013.

Trupa Black Sabbath a anuntat deja ca va sustine concerte in Australia, Noua Zeelanda si Japonia, inainte de lansarea noului album. Acest turneu mondial va debuta cu un concert in Auckland, Noua Zeelanda, pe 20 aprilie.

Veteranii britanici au anuntat, in noiembrie 2011, ca trupa Black Sabbath se va reuni in componenta originala, incluzandu-l pe Ozzy Osbourne in calitate de solist, cu ocazia lansarii primului album din ultimii 33 de ani.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupa in 1979, iar dupa plecarea lui, trupa britanica a cunoscut numeroase schimbari de componenta. Cei patru muzicieni din componenta originala s-au mai reunit in 1998, cand au lansat albumul live "Reunion", si apoi au mai sustinut concerte impreuna, in anii 2000.

Dupa ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne si-a construit o cariera de succes in calitate de solist solo. Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne in 1991, a primit patru discuri de platina in SUA si a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului si a criticilor. Urmatoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), desi nu au mai avut acelasi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne a sustinut un concert si la Bucuresti, in octombrie 2011, in cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al sau, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2006 si a vandut, in total, peste 100 de milioane de albume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO