Balkanik! Festival 2014, cu Shantel si Mahala Rai Banda in Romania. Programul complet in fiecare zi

Mahala Rai Banda

Balkanik! Festival 2014 asteapta la cea de-a 4 -a editie, timp de 3 zile, un numar record de 12.000 de persoane.

Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Caci Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky & The Rain Dogs sunt “capete de afis” la acest eveniment, plus multi alti artisti invitati.

Anul acesta, Balkanik! Festival se va desfasura sub sloganul “Just World Music”, anuntand astfel intentia de a deveni o scena muzicala recunoscuta international, care aduna anual iubitorii si cunoscatorii de muzica „locala” din tarile est-europene, dar si curiosii din vest.

“Trupele din line-up-ul de anul acesta vin din multe zone ale Europei, reinventeaza chiar cantece vechi romanesti cum e cazul Čači Vorba din Polonia, care vor concerta in premiera la noi, ori se inspira foarte mult din cultura acestei regiuni cum o face Shantel & Bucovina Club Orkestar”, spune Ligia Kesisian, director artistic Balkanik! Festival.

Citește și
Nazareth
Trupa Aura este invitat special la concertul Nazareth de la Bucuresti
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pe scena de la aceasta editie se vor reintalni, dupa foarte multi ani, producatorul german Shantel si trupa romaneasca Mahala Rai Banda, pe care Shantel a facut-o cunoscuta in toate cluburile din vest prin remixul piesei Mahalageasca.

Line-up-ul include show-uri explozive, in care muzica balcanica fuzioneaza cu sound-uri electro si psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) si Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt “capete de afis” si promit sa satisfaca chiar si cele mai excentrice gusturi.

In premiera, in Romania, Django Lassi (DE) si Caci Vorba (PL) vor face Bucurestiul sa danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore si gypsy fusion.

Evenimentul reprezinta si revenirea in tara a unor artisti iubiti care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numara trupa proaspat confirmata, Mahala Rai Banda (RO). The Independent scria online despre lautarii de la Mahala Rai Banda: “Excelenta muzica tiganeasca romaneasca a renascut plecand din doua sate: Clejani, care a trimis in lume Taraful Haiducilor si satul Zece Prajini, de unde a rasarit Fanfara Ciocarlia. Mahala Rai Banda este o fuziune intre cele doua sate, cu riffuri minunate de trompeta, saxofon, trombon si voci salbatice”.

Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelatia de la editia de anul trecut si se numara printre artistii inovativi care au pus vocile lautarilor din satele bulgaresti pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic. Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, creat de Sasa Liviu Stoianovici, Calin Torsan si Costel Barbaselu, ce isi trage seva din folclorul balcanic si urca pentru prima data pe scena unui festival.

Despre balciul urban de la Balkanik! Festival

Balciurile de altadata se organizau in marile orase in preajma sarbatorilor, asa ca Balkanik! Festival este gazda primului balci urban din istoria Bucurestiului, cu ocazia inceperii toamnei, intre 12 si 14 septembrie, intre orele 12:00 - 23:00, in Gradina Uranus (Str. Uranus nr. 144). Publicul va fi intampinat cu un targ de mancaruri traditionale romanesti si balcanice, Locul de Haleala unde se gaseste mancare mai zdravana (fasole cu ciolan si mamaliga, gulas unguresc, papricas, dar si berbecut la protap, kebap, balik yemek si gozmele turcesti).

Se poate lenevi in zona de lounge Tea&Coffee, unde se serveste un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce se sta la taifas cu campionii barista ai Romaniei. La Targul de mesteri si handmade ii asteapta podoabe si decoratiuni create de mestesugari si artizani, iar copiii vor fi antrenati cu spectacole cu foc, circ si jonglerii. Copiii si mai mici sunt incurajati sa incerce roata olarului, sticlaria sau alte ateliere in ton cu festivalul. Nu va lipsi o zona speciala de selfie. Recuzita pentru sedinta foto va fi caruta cu paie, incarcata cu baloti, mustati de tigan si barbi, sa simti ca esti la Balkanik Festival. Cele mai bune poze vor fi vazute pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.

Abonamentele pentru 3 zile costa 130 de lei si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo si reteaua librariilor Carturesti si Humanitas si de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau in sistem print at home, de pe easytickets.ro.

S-au pus in vanzare biletele pentru o singura zi care pot fi achizitionate la pretul de 65 lei. Studentii si elevii pana in 18 ani beneficiaza de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/elev, atat pentru abonamente cat si pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Facebook event.

PROGRAM COMPLET:

ZIUA 1, VINERI, 12 SEPTEMBRIE:
CACI VORBA
MAHALA RAI BANDA

ZIUA 2, SAMBATA, 13 SEPTEMBRIE:
BALKAN TAKSIM
KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS
KIRIL DZAJKOVSKI & TK WONDER & GHETTO PRIEST

ZIUA 3, DUMINICA, 14 SEPTEMBRIE:
DJANGO LASSI
SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR
*(balciul urban va avea loc pe tot parcursul zilei, intre orele 12:00-23:00)

Pentru informatii suplimentare:
-► http://www.balkanikfestival.ro/
-► Facebook: http://www.facebook.com/balkanikfestivalro

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Legendarul Tom G. Warrior vine la Bucuresti. Triptykon este a doua trupa confirmata la Metalhead Meeting 2015
Legendarul Tom G. Warrior vine la Bucuresti. Triptykon este a doua trupa confirmata la Metalhead Meeting 2015

Thomas Gabriel Fischer, legendarul solist Hellhammer si Celtic Frost, vine la METALHEAD Meeting 2015, alaturi de proiectul sau avant-garde metal, Triptykon.

Trupa Aura este invitat special la concertul Nazareth de la Bucuresti
Trupa Aura este invitat special la concertul Nazareth de la Bucuresti

Vineri, 22 august la Hard Rock Cafe, legenda britanica Nazareth vine sa racoareasca spiritele intr-o capitala arsa de soare, pregatindu-se pentru un alt concert cu sala plina.

Concerte de muzica electronica, reggae, jazz si hip-hop la cea de-a 4-a editie Balkanik Festival 2014
Concerte de muzica electronica, reggae, jazz si hip-hop la cea de-a 4-a editie Balkanik Festival 2014

Cea de-a patra editie BALKANIK Festival va avea loc intre 12 si 14 septembrie 2014, in Gradina Uranus din Bucuresti, care se deschide anual publicului doar la festival.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.