2Cellos, simfonie si rock in primul concert sustinut in Romania. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
2Cellos

Care este legatura dintre Iron Maiden, Michael Jackson, Nirvana, Prodigy, Sting, muzica simfonica si headbanging? Raspunsul este simplu: 2Cellos

FOTO: Teodora Maftei / StirileProTv.ro

Croatii Luka Sulic si Stjepan Hauser s-au dezlantuit pe scena din Bucuresti, ca doi rockeri autentici, intr-un concert exploziv in care au interpretat la violoncel cover-uri care au facut istorie in muzica rock, pop sau in muzica simfonica.

Pe 8 decembrie, la Sala Palatului a fost plina de tineri sau bunici care au venit cu copiii la ceea ce s-a dovedit a fi mai mult decat o interpretare de cover-uri, mai mult decat o lectie de muzica, predata romanilor de doi tineri entuziasti, energici, aparent timizi, dar talentati.

De la “Smooth Criminal”-ul lui Michael Jackson si Benedictus (Karl Jenkins) la cover-urile dupa “With or without you” al celor de la U2 si “Shape of my heart” al lui Sting si de la “Californication” sau “Human Nature” la coveruri dupa AC/DC (“Thunderstruck”, “Highway to Hell”, “Back in Black”), cei doi violoncelisti croati au demonstrat nu doar ca sunt muzicieni in adevaratul sens al cuvantului, dar si ca pot rastuna regulile muzicii clasice.

Iar asta s-a vazut si mai bine in momentul in care a intrat in scena si tobarul Dusan Kranjc. Atunci, spectacolul clasic s-a imbinat perfect cu ritmul zguduitor al rockului, iar la Sala Palatului barocul si simfonicul s-au imbinat perfect cu metalul.

A fost o seara magica in care Luka Sulic si Stjepan Hauser au reinventat parca violoncelul, transformandu-l pe rand in bass sau chitara electrica, dupa cum s-a vazut si la bis, “The Trooper Ouverture”, cand toata sala era in picioare, muta de admiratie si extaz. Si cine mai avea nevoie de cuvinte cand cei doi croati (care au cucerit din prima clipa publicul roman) s-au metamorfozat pentru mai bine de o ora jumate in doi virtuosi rockeri “oameni-orchestra”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO