(P) Toamna eliberării prin culoare - dincolo de stiluri și culori potrivite pentru 2020, mergi pe atitudine

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Toamna eliberării prin culoare - dincolo de stiluri și culori potrivite pentru 2020, mergi pe atitudine

Covid-19 sau nu, sezonul rece vine însoțit de provocările sale tipice: haine lungi, băuturi calde (cu sau fără mască) și înlăturarea activităților cu care te-ai delectat pe timpul verii toride.

Parcă mai mult ca oricând ne încearcă o nostalgie a soarelui, a bogăției de lumină, a strălucirii. Pentru o tranziție ușoară, fără prea mari eforturi, una dintre strategiile pe care le adoptăm cu precădere o reprezintă refugiul în mantra - “arăt bine, mă simt bine”. Așadar, în anotimpul în care tonurile și nuanțele iau foc, ce stiluri și ce culori ne dau un boost de energie, ne fac să vedem viața cu alți ochi?

Până la urmă, culoarea părului e prima culoare pe care învățăm să o purtăm și e imposibil să nu ne ajute să facem față sezonului rece cu asemenea aliat. Iar vopsirea părului este, astăzi, absolut firească. Dovada? Mai bine de 70% dintre femei intra într-un salon de frumusețe ca să recurgă la acest ritual, în timp ce o nouă generație de produse fac să dispară reticențele, una câte una, prin integrarea sistematică a valențelor de tratament în formulele lor.

“Azi - final de 2020, mai mult ca oricând femeile își doresc o culoare. Dar o culoare care să se contopească armonios cu tonalitatea naturală și care, mai ales, să nu fie uniformă. Gata cu efectul de mască, aruncăm la coș mono-cromia: creăm contraste pentru a reține mai bine lumina, pentru a jongla cu reflexele și a crea iluzia volumelor, pentru a prinde starea de bine, optimismul între șuvițe!” -- ne povestește Florin Noje, Ambasador L'Oréal Professionnel, Salon Manifest, pe care l-am provocat să ne vorbească despre stilurile și culorile toamnei anului 2020.

Toamna incertă a lui 2020 aduce trenduri îndrăznețe, reconfortante, cu un efect psihologic de accelerare a încrederii în sine, pline de strălucire, bogăție și speranță. Avem nevoie mai mult ca oricând, nu? Paletele incredibile care și-au făcut loc în ultimii ani în saloanele profesionale ajută stiliștii să creeze compoziții care fac apel la combinații inedite de culori pentru a potența un natural perfect.

Vopsirea rămâne gestul profesional prin excelență, deși poate că mai bine de jumătate din vopsiri se fac acasă. Însă, doar un stilist își pune amprenta, tenta sa personală pentru a obține o culoare pe măsură - culoare despre care vei spune: “wow, NU pare vopsit”.

“O culoare este alcătuite din o mie de alte culori - așadar cum alegi dintr-o paletă de sute de posibilități? Simplu! Testul absolut: o culoare reușită trebuie să fie frumoasă nu numai într-o lumina agreabilă, ci și dimineața, când ne vedem cu periuța de dinți în gură. Nimic mai potrivit pentru a afla dacă vă pune în valoare sau vă stinge.” -- continuă Florin Noje.

Actul de vopsire, astăzi, este un act de tratament. Pe lângă acoperirea firelor albe și obținerea culorii dorite, i se integrează și dimensiunea de ameliorare a fibrei capilare. În acest context, după o vopsire profesională, multe femei descoperă o textura și o strălucire excepționale! Așadar, de vreme ce totul a fost atipic în 2020, iată recomandările stiliștilor, poate la fel de atipice:

● Toamna lui 2020 este anotimpul arămiului, blondului auriu/argintiu, caramelului, ciocolatiului pentru culori deschise ale părului și tonuri de maro închis sau negru pentru tonurile mai reci.
● Toamna lui 2020 te învață că poți alege să luminezi fiecare loc în care pășești cu șuvițele tale deschise.
● Toamna lui 2020 te lasă să fii excentrică - dacă vrei să ai parte de o pată de culoare, poți miza pe culori îndrăznețe, diferite, neașteptate. Dacă părul tău are o culoare de bază închisă, mergi cu încredere pe mov și mizează pe roz dacă părul tău este deschis la culoare. Totuși, mare atenție la cantitatea aplicată. Adesea ce este mult poate să strice.
● Toamna lui 2020 este a eliberării. Nu te strădui prea tare nici în ceea ce privește alegerea tunsorii. Poți adăuga câteva elemente noi care să aducă un suflu natural și proaspăt.
● Toamna lui 2020 este ‘a la francaise’. Ce zici de un breton? Este o opțiune îndrăzneață și sexy.
● Toamna lui 2020 este curajoasă. Chiar dacă până acum nu ai renunțat la părul lung, poate acum a venit momentul potrivit să îți iei inima în dinți. Încearcă o tunsoare în stil bob sau pixie care să-ți pună în evidență trăsăturile feței. Adaugă accesorii de mari dimensiuni dacă vrei să te faci remarcată în mulțime și pentru a fi o prezență de neuitat.
● Toamna lui 2020 este simplă. Bob-ul mai lung rămâne o opțiune validă. De, asemenea, suvițele tăiate asimetric sunt în centrul atenției și vor fi elementele ce te vor ajută să arăți excentric.

Meriți să te simți frumoasă în orice moment. Schimbările de stil sunt bine-venite dacă sunt asumate și realizate în mod conștient.

“E frumos când o femeie ajunge să simtă că o anumită schimbare îi va face sau nu bine. În acest stil lucrez cu întreaga mea echipa de coloriști. Dacă o femeie nu se simte bine dintr-o mulțime de motive, trebuie să se regăsească singură, în fața oglinzii, fără artificii. Schimbările pe care le face sunt evolutive - culoarea, cut-ul, stylingul - vor participa activ la transformarea să.” -- încheie Florin Noje, Ambasador L’Oreal Professionnel.

Tu ești pregătită pentru schimbările de toamnă?


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO