(P) Pictura pe numere: un hobby plăcut pentru oricine

Ultima actualizare: 12-10-2021 17:56
criando, pictura pe numere, pictura

Pictura pe numere este o activitate care are mulți adepți în întreagă lume. Cum a apărut acest concept și de ce este atât de iubit? Cui i se adresează această activitate?

O soluție simplă pentru pictarea unor lucrări frumoase

Fără experiență anterioară sau talent înnăscut este destul de dificil să pictezi un tablou. Și totuși, poate îți dorești să faci acest lucru. Atunci cum să rezolvăm această problemă? Ar părea nerealist să crezi că poți deveni pictor fără suficient talent și fără studii de specialitate pe termen lung. Ei bine, află că nu este imposibil să creezi propriile tablouri, fără a avea atuurile de mai sus. Asta pentru că poți încerca cu picturi pe numere.

Într-adevăr, împărțirea pânzei în mai multe zone numerotate permite tuturor să picteze, fără a avea experiență anterioară. În plus, vei începe să înțelegi mai bine conceptul general de pictură, importanța contrastelor, a umbrelor și a luminilor, urmărind pur și simplu numerele indicate pe pânză.

De unde a început totul?

Ideea numerotării unei pânze pentru a facilita crearea unei imagini este relativ veche. Conform specialiștilor, se pare că Leonardo da Vinci a fost cel ce a folosit această tehnică pentru a facilita elevilor săi modul de a înțelege proporțiile și luminile. Numerotarea îi permitea astfel elevului să înțeleagă mai bine cum să folosească pensula și să vizualizeze mai bine pictura finală.

Conceptul a fost îmbunătățit în zilele noastre, acum fiind disponibile kituri pentru pictura pe numere, pe pânze de diferite dimensiuni, alături de culori acrilice și pensule, pentru un rezultat final mai bun. Astfel de kituri sunt disponibile la magazinul de specialitate Criando.

Trebuie să menționăm că acest magazin și-a îmbogățit de curând colecția cu 1300 de modele, 15 colecții și 6 dimensiuni. Toate acestea se află în stoc, iar livrarea se face în maxim 48 de ore. Pentru a fi mai specifici, pânzele sunt împărțite în două mari categorii. Există o categorie cu 3 dimensiuni cu șasiu din lemn inclus de: 40x50cm (950 modele), 50x65 cm (91 modele) și 60x75 cm (97 modele).

Dimensiunile mari sunt însă fără cadru din lemn, deoarece pânză se poate rupe în timpul transportului. Dimensiunile acestei a doua categorii sunt: 70x90cm (61 modele), 80x100cm (56 modele), 90x120cm (59 modele).

Cui și de ce recomandăm picturi pe numere?

Oamenilor care sunt stresați pentru că acesta este un hobby anti-stres perfect. Și da, există o mulțime de oameni care experimentează stresul zilnic. În special în actualul context, 1 din 2 români recunosc că sunt stresați zilnic. Acest tip de pictură este o alternativă reală ce ne va ține departe de știrile negative, de termenele limită de la birou, de grijile cotidiene. Această activitate este ușor de pus în practică, dar necesită concentrare. Odată ce am început să pictam, nu ne gândim la absolut nimic, decât să avem cel mai frumos rezultat posibil.

Oamenilor care doresc să-și decoreze singuri locuința. Pe lângă faptul că este o activitate de ameliorare a stresului, acest tip de pictură este o modalitate excelentă de a-ți decora casa. Calitatea picturilor îți va permite să expui în propria locuință tablouri demne de un artist. Criando îți oferă modele elaborate pe care vei fi mândru să le așezi pe pereții livingului, dormitorului sau oricărei alte încăperi.

Este o activitate pentru toți. Oricine poate practică acest tip de pictură, indiferent dacă ai 10 sau 70 de ani. Trebuie doar să poți ține o pensulă în mâna pentru a începe să lucrezi. Poți alege tablouri cu un grad mai mic de dificultate pentru cei mici, cu scopul de a-și decora propria camera. Această activitate este extrem de benefică pentru că cei mici vor lăsa deoparte device-urile atât de nocive și mult prea prezente în viață lor. Și seniorii pot practică această activitate plăcută. Este un mod plăcut de a-și umple timpul și a se simți împliniți. Adaugă acestui kit o lupă în cazul bunicului care are nevoie de ajutor pentru a mari spațiile de pe pânză!

În concluzie…

Cunoaștem cu toții acel sentiment de fericire și satisfacție atunci când am dus la bun sfârșit ceva. Acest tip de pictură este modalitatea perfectă de a experimenta acest sentiment. Îți vei vedea creația finalizată și vei fi inundat de un sentiment plăcut de satisfacție. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare. Pentru unele modele poate dura doar câteva ore, dar pentru altele vei avea nevoie de mai multe zile. Oricum, îți garantăm că nu este imposibil să finalizezi o lucrare. Dacă te-am convins să încerci acest “pastime”, atunci intră pe criando.ro pentru a alege imaginea preferată!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO