(P) Paharele potrivite pentru fiecare băutură

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Paharele potrivite pentru fiecare băutură
https://pixabay.com/ro/photos/pahare-de-vin-b%C4%83utur%C4%83-vin-alcool-1246240

Pe măsură ce oamenii au început să aprecieze băuturile mai mult sau mai puțin alcoolice, au devenit mai preocupați și de modul în care acestea pot fi servite, pentru ca savoarea lor să fie pusă în evidență.

Astfel, au fost create pahare speciale pentru aproape orice fel de licoare, iar orice gazdă sau restaurant care se respectă trebuie să țină cont de un anumit protocol de servire.
Nimeni nu își dorește să fie pus într-o situație jenantă în fața oaspeților, chiar și într-o ocazie mai puțin protocolară, așa că îți descriem paharele potrivite pentru cele mai cunoscute băuturi.

Vin

Pentru că avem mai multe soiuri de vin, avem și mai multe tipuri de pahare după cum urmează:

- Vinul alb/rosé – se bea din pahare cu picior și cupa în formă de lalea, având o deschidere mai îngustă, pentru a menține mai mult aromele specifice, dar și temperatura mai scăzută de servire.

- Vin roșu – se folosesc pahare cu picior, doar că acesta este mai înalt decât la paharele pentru vin alb. De asemenea, și cupa este mult mai mare, cu o deschidere largă, având în vedere că aromele vinului roșu sunt mai puternice.

- Vin spumos/șampanie – sunt băuturi acidulate care au nevoie de pahare mai înguste pentru a-și menține calitățile. Cupele paharelor sunt înalte și înguste, păstrând astfel aciditatea băuturii și menținând-o rece, mai mult timp.

Whisky

Un whisky bun, cum ar fi un Chivas Regal pentru cei cu gusturi fine, se bea din pahare fără picior, în formă de lalea. Paharul nu se umple, mai mult de o treime, cu whisky, spațiul care rămâne fiind destinat cuburilor de gheață. Pentru cei care preferă să bea sec, cantitatea din pahar poate fi mai mare, însă, nu mai mult de jumătate.

Coniac

Paharele speciale pentru coniac au forma unui bol, cu picior scurt, și cu o deschidere îngustă. Coniacul se bea ușor încălzit, iar, datorită formei sale, bolul paharului poate fi ținut în palmă, băutura preluând din temperatura mâinii.

Lichior

Vorbim de o băutură dulce, care se consumă în cantități reduse, prin urmare, paharele pentru această băutură sunt perfect adaptate. Lichiorul se bea din cupe de cel mult 50cl, în formă de pâlnie, cu picior.

Martini

Paharele de martini sunt ușor de recunoscut după forma lor inconfundabilă, cu o cupă în forma de V, susținută de un picior subțire și înalt. Pot fi folosite, totodată, și pentru diferite cocktailuri pe bază de martini sau alte băuturi.

Prin urmare, dacă pănuiești o petrecere, completează-ți vesela cu paharele potrivite pentru tipul de băutură servit, ținând cont de recomandările de mai sus!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO