(P) ECG monitor 1 channel bluetooth - un aparat indispensabil pentru sănătatea pacienților cu probleme cardiace

ECG monitor 1 channel bluetooth

Monitorizarea ECG ar trebui să documenteze simptome precum sincopă și palpitații, și, în general, toate problemele legate de cord.

Unii pacienți însă, necesită sau doresc o supraveghere continuă sau, oricum, la interval mai mare. Și nu se pot prezența la cabinet din două în două zile. De aceea, în ultimii ani, au apărut pe piață ECG de “buzunar”. Este și cazul acestui ECG monitor 1 channel bluetooth. În ultimele decenii, acest aparat vital a cunoscut o dezvoltare incredibilă, deschizând noi oportunități medicilor și pacienților în gestionarea multor boli. Astfel s-a observat o îmbunătățire a calității îngrijirii și oferă economii de costuri. Iar acum, datorită dispozitivelor de tipul ECG de buzunar, extrem de tehnologizate, s-a realizat o reducere a internărilor în spitale și a complicațiilor pentru că pacienții pot află mai repede dacă ceva nu este în regulă.

De mulți ani au fost dezvoltate instrumente specifice în domeniul bolilor inimii. Aritmiile, de exemplu, au un debut adesea imprevizibil, un interval foarte variabil de la un episod la altul și o durata variabilă. Toate aceste caracteristici fac dificilă înregistrarea unui episod, chiar și cu monitorizarea repetată de 24 de ore cu un ECG clasic. Pentru a crește probabilitatea de a demonstra o aritmie, în ultimii ani au fost introduse două strategii diferite neinvazive cum ar fi o monitorizare continuă sau intermitentă prelungită până la 30 de zile, care este utilă și la pacienții cu aritmii asimptomatice și înregistrare scurtă pentru episoade simptomatice.

În 1961, Norman J. Holter a inventat un aparat portabil cu un magnetofon FM ECG de la tambur la tambur, interfață analogică și baterii mari. Acesta a fost primul dispozitiv capabil să înregistreze ECG cu un singur plumb timp de 24 de ore în timpul activităților zilnice ale pacientului. Și, de aici, au început să apară tot felul de aparate de înregistrare continuă și nu numai, care au devenit din ce în ce mai mici. Așa s-a ajuns și la acest ECG monitor 1 channel bluetooth. Vorbim astfel despre electrocardiografia ambulatorie fără fir (ECG). Această este un tip de electrocardiografie ambulatorie cu dispozitive de înregistrare care utilizează tehnologie fără fir, precum Bluetooth și smartphone-uri, pentru monitorizarea cardiacă la domiciliu (monitorizarea ritmurilor cardiace), făcută chiar de către pacient. Aceste dispozitive sunt, în general, recomandate persoanelor care au fost diagnosticate anterior cu aritmii și doresc să le fie monitorizate sau persoanelor care au suspiciuni de aritmii și care trebuie monitorizate pe o perioada extinsă de timp pentru a fi diagnosticate.

ECG-urile ambulatorii, precum acest ECG monitor 1 channel, fără fir, funcționează într-un mod similar cu un ECG obișnuit, măsurând potențialul electric al inimii prin piele. Datele sunt salvate pe o aplicație de pe un telefon inteligent și apoi încărcate pe un computer prin tehnologiile Bluetooth sau Cloud. Informațiile pot fi trimise și prin aceste tehnologii sau prin e-mail către un medic de specialitate și astfel de pot observă orice tip de anomalii. ECG-urile ambulatorii fără fir sunt capabile să furnizeze mesaje de alarmă vocală atunci când apar anomalii cardiace și pot înregistra aceste informații. De asemenea, acestea pot oferi un mesaj afișat pe ecran pentru că pacientul să vadă datele. Dispozitivele pot stoca cantități masive de date ECG pe telefon, pot redă citirile ECG la o viteză mare și au o funcție de alarmă de joasă tensiune pentru a nu pierde durata de viață a bateriei. Aceste caracteristici ale dispozitivelor sunt mult mai utile atât pentru pacienți, cât și pentru medicii curanți, în comparație cu echipamentele de monitorizare ECG ambulatorii actuale, cum ar fi monitorul Holter.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Monitorizarea ECG este, de asemenea, indicată în mod tradițional la pacienții cu sincope, palpitații, dureri toracice și boli coronariene. O indicație în creștere în ultimii ani este detectarea fibrilatiei atriale asimptomatice la pacienții cu accident vascular cerebral criptogen.

Sincopă, de exemplu, reapare după un timp imprevizibil, în general lung, de la primul episod. Înregistrările extinse pot îmbunătăți randamentul diagnosticului. Această strategie poate reduce costurile medicale, poate spori acceptarea pacientului și poate scurtă timpul până la diagnosticul clinic.

Monitorizarea ECG este instrumentul cheie și pentru diagnosticul palpitatiilor recurente inexplicabile, bine tolerate. Dispozitivul trebuie ales în funcție de prezentarea clinică și de frecvența palpitatiilor. ECG-urile portabile, conform specialiștilor, au oferit un randament diagnostic mai mare, în comparație cu Holter de 24 de ore, și s-au dovedit a fi mai rentabile. S-a demonstrat că două săptămâni de monitorizare ECG oferă cel mai bun echilibru între randamentul diagnosticului și costul asociat.

Fibrilația atrială este cea mai frecvența cauza de accident vascular cerebral la populația în vârstă. Aproape 30% din toate accidentele vasculare cerebrale rămân fără o cauza identificabilă. Rată de recurentă a accidentului vascular cerebral este de până la 30%, mai ales în primul an și prezintă rate mai mari de mortalitate. De aceea, este crucială detectarea aritmiei la acești pacienți. Detectarea fibrilatiei atriale depinde nu numai de durata monitorizării, ci și de momentul monitorizării din momentul accidentului vascular cerebral. Este logic să ne dăm seama cât de important este să avem un aparat ECG portabil precum cel recomandat mai sus.

În concluzie...

Necesitatea crescândă de monitorizare a pacienților cu palpitații, sincope și accident vascular cerebral a apărut într-un moment în care observăm o evoluție și o îmbunătățire clară a preciziei și a eficienței tehnologiei dispozitivelor de înregistrare. Pe lângă monitorizarea tradițională Holter de 24 până la 48 de ore, putem folosi acum monitoare ECG eficiente precum ECG monitor 1 channel bluetooth, de la Beurer. Un astfel de dispozitiv poate fi achiziționat de la hmdmedical.uk.com. Pe site sunt disponibile toate informațiile tehnice ale acestui aparat extraordinar. Dacă dorești să achiziționezi un asemenea aparat, ar trebui să te interesezi foarte bine despre ceea ce face. Cunoașterea caracteristicilor este crucială pentru a alege unul potrivită pentru nevoile fiecărui pacient.

Medicii și pacienții trebuie instruiți pentru utilizarea și aplicarea adecvată a acestor dispozitive pentru a putea înțelege corect semnificația clinică a ceea ce este capabil să facă fiecare dispozitiv.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul

Este o satisfactie enormă pentru orice părinte să-și vadă copilul împlinit și realizat, atât pe plan personal, cât și profesional.

(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale
(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale

Cele mai recente cercetări din lumea medicală relevă faptul că între sănătatea tractului digestiv și un organism echilibrat există o legătură directă și extrem de importantă.

 

(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.