(P) Ce cărți să citești pentru a-ți dezvolta imaginația?

advertorial carti

Marele fizician, Albert Einstein spunea că imaginația este mai importantă decât cunoașterea, pentru că cei care au multă imaginație pot descoperi lucruri noi și au abilitatea de a fi creativi.

Imaginația poate fi stimulată cu ajutorul lecturii, însă pentru a obține efectele dorite, este important și conținutul cărții pe care o citești. Cu cât ești mai captivat de o carte, cu atât aceasta îți va accelera imaginația și, în consecință, te va ajuta să fii mai creativ. Atunci când te cufunzi în lectură ai tendința să evadezi din cotidian și să dai frâu liber imaginației, inspirat și de lumea prezentată în paginile cărților pe care le citești.

Lectura îți dezvoltă imaginația pentru că stimulează emisfera dreaptă din creier, zona responsabilă cu intuiția și creativitatea. Fie că citești ficțiune, biografii sau cărți despre creativitate, lectura îți deschide mintea și îți oferă acces la lumi imaginare sau la perspective și idei noi. Dacă ești în căutarea unor cărți la cel mai bun preț, care să te ajute să îți descoperi potențialul creativ, îți oferim câteva exemple pe care le poți avea în vedere.

Multe persoane creative își fac griji din cauza originalității. Însă, premisa de la care pornește Austin Kleon în cartea „Steal Like an Artist: 10 Things Nobody Told You about Being Creative” este aceea că nu mai poți reinventa roata, iar cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te accepți pe tine însuți și să descoperi cum poți oferi lumii din farmecul tău personal, cu ajutorul creativității individuale. Cartea include anecdote ilustrative și secțiuni cu mini-exerciții care îi îndeamnă pe cititori, cu ajutorul unor acțiuni practice, să își scoată la iveală potențialul creativ.

O altă carte care îți arată cum funcționează mințile creative și care sunt lucrurile care fac o persoană să aibă mai multă imaginație este „Gândirea laterală” a lui Edward De Bono, o personalitate de referință în domeniul gândirii creative. Potrivit lui De Bono, gândirea creativă nu este un talent misterios, ci o abilitate obișnuită, de aceea oferă în cartea sa instrumente practice care să permită fiecărei persoane să-și folosească creativitatea.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Tot pentru a te încuraja să-ți exprimi creativitatea, îți recomandăm și cartea „Oricine este un artist: Cum te ajuta creativitatea sa fii cel mai bun in tot ceea ce faci”, scrisă de Ron Tite, Scott Kavanagh și Christopher Novais. Creativitatea este importantă în orice domeniu, indiferent că ne referim la afaceri, cercetare medicală sau științifică ori satisfacția oferită de creațiile personale. În carte vei descoperi cum obiceiurile și comportamentele artiștilor te pot ajuta să îți stimulezi creativitatea și să-ți îmbunătățești comunicarea și capacitatea de a rezolva o problemă. Cu instrumentele prezentate în carte vei învăța cum să-ți îndeplinești obiectivele și cum să ai succes în viața personală și profesională.

În misiunea ta către accelerarea potențialului creativ îți recomandăm și cărțile de ficțiune, indiferent de genul literar din care fac parte. De ce? Pentru că acestea îți oferă acces către lumi imaginare și personaje ale căror acțiuni te pot inspira și pe tine. De exemplu, poți citi cărțile lui Neil Gaiman, considerat „un tezaur de povești” de către Stephen King. De altfel, el este unul dintre cei mai îndrăgiți autori de fantasy, ale cărui opere depășesc barierele imaginației. Tot pentru a-ți spori imaginația poți să îi ai în vedere și cărțile din seria „Hobbitul” și „Stăpânul Inelelor” ale autorului J.R.R. Tolkien, dar și romanele din seria Harry Potter scrise de J. K. Rowling. Aceste opere sunt exemple perfecte despre puterea imaginației și, în plus, au și darul de a te face să te pierzi în lumea personajelor.

Sporirea creativității este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le poți obține atunci când citești, iar o imaginație bogată cu siguranță te va ajuta să îți îmbunătățești viața și te va face să fii mai fericit, de aceea alege cartea potrivită și lasă-ți potențialul creativ să iasă la suprafață.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.