Stiri

Elev

Școala: Absență nemotivată

În urmă cu doi ani, în Finlanda s-a schimbat curricula, adică acel concept pentru întreg traseul educaţional al elevilor, iar copiii au căpătat mai mult responsabilităţi.

Data publicarii: Luni 04 Iunie 2018 16:11


rti cultura

România, te iubesc: Valori în paragină

Sărbătoarea celor 100 de ani de la Marea Unire ne găseşte indiferenţi în fața culturii. Statistic, citim, mergem la muzee, concerte sau spectacole mai rar decât locuitorii oricărei alte ţări din Uniune.

Data publicarii: Luni 04 Iunie 2018 16:08


rti cultura

Cum era să fie furată Casa Constantin Brâncuși. ”Au venit cu 25 de mașini”

Valori în paragină, partea II. În Olanda, autorităţile transformă în atracţie turistică orice a fost atins măcar o singură dată de marele Van Gogh. În România, centrele de informare turistică stau cu lacătul pe uşă.

Data publicarii: Duminica 03 Iunie 2018 18:39


rti cultura

România, pe ultimul loc în UE la capitolul ”cultură”. Casele marilor artiști putrezesc

Valori în paragină, partea I. Sărbătoarea celor 100 de ani de la Marea Unire ne găseşte indiferenţi în fața culturii. Statistic, citim, mergem la muzee, concerte sau spectacole mai rar decât locuitorii oricărei alte ţări din Uniune.

Data publicarii: Duminica 03 Iunie 2018 18:24


Școala: Absență nemotivată

Școala: Absență nemotivată, partea III! Ce are de învăţat România de la Finlanda, care predă deja învăţământul viitorului

Invatamantul viitorului va fi personalizat. Fiecarui copil i se vor descoperi abilitatile in care exceleaza, iar scoala il va ajuta sa-si atinga potentialul maxim.

Data publicarii: Duminica 27 Mai 2018 18:18


invatamantul finlandez

Școala: Absență nemotivată, partea a II-a! Modelul finlandez: un profesor are salariul între 3500 şi 5000 de €

În urmă cu doi ani, în Finlanda s-a schimbat curricula, adică acel concept pentru întreg traseul educaţional al elevilor, iar copiii au căpătat mai mult responsabilităţi.

Data publicarii: Duminica 27 Mai 2018 18:14


Insula Mare a Brăilei

Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa, ar putea fi preluată de arabi

ŢARA FĂRĂ GLIE! Partea a III-a. Libanezi, iranieni, ruşi, dar şi americani, jucătorii de pe piaţa de agribusiness din România. Fărâmiţarea terenurilor, dar şi modul iresponsabil în care statul face controale a dus agricultura noastră într-o situație grea.

Data publicarii: Duminica 20 Mai 2018 19:04


Vlad Plahotniuc - agerpres

Vladimir Plahotniuc, personajul cu multiple identități, acuzat de fapte grave în România

ŢARA FĂRĂ GLIE! Partea a II-a. Statul român este extrem de permisiv cu jucătorii din piaţa agricolă, chiar dacă este vorba despre mâncarea românilor și viitorul copiilor noştri.

Data publicarii: Duminica 20 Mai 2018 18:55


POLUAŢI DE INCOMPETENŢĂ

Prețul plătit de români pentru poluare: 23.000 de oameni morţi, echivalentul unui oraş mic care dispare în fiecare an

POLUAŢI DE INCOMPETENŢĂ! PARTEA III. Revoltător! Acesta este cuvântul pentru felul în care arată lacul Bicaz! Plin de peturi. Revoltător este şi modul în care autorităţile acţionează.

Data publicarii: Duminica 13 Mai 2018 18:52


POLUAŢI DE INCOMPETENŢĂ

Substanţele nocive pe care le inhalează românii în fiecare zi: "Favorizează îmbătrânirea celulară la orice nivel"

POLUAŢI DE INCOMPETENŢĂ! PARTEA A II-A. În marile oraşe din România principala sursă de poluare este traficul. Ţara noastră a ajuns tomberonul Europei.

Data publicarii: Duminica 13 Mai 2018 18:52


Cuba, Havana

Diferența dintre fosta Românie comunistă și Cuba de azi. Bișniță și case închiriate turiștilor

Cuba, amintiri din socialismul nostru - PARTEA II-a. Ai primit apartament de la stat și te poți restrânge cu familia, în mai puține camere? Statul te lasă să închiriezi bucătăria sau orice altă încăpere.

Data publicarii: Duminica 06 Mai 2018 18:57


Cuba, Havana

Reportaj din Cuba socialistă. O pereche de blugi sau o cămașă costă 3 salarii

Cuba, amintiri din socialismul nostru - PARTEA I. Vă invităm într-o călătorie în trecut, într-o lume din vremuri de care noi am scăpat nu demult.

Data publicarii: Duminica 06 Mai 2018 18:49


autoritati romane

Statul român va apela la improvizații, ca să îndeplinească toate promisiunile pentru EURO 2020

Campionii europeni ai improvizațiilor - PARTEA III-a. Guvernul va investi peste 100 de milioane de euro în stadioane și terenuri de fotbal. Sportivii, cluburile și suporterii merită să aibă condiții ca în Vest. 

Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2018 19:10


RTI - EURO 2020

România este în urmă cu pregătirile pentru Euro 2020. Probleme mari la mai multe ministere

Campionii europeni ai improvizațiilor - PARTEA I. Au mai rămas mai puțin de 2 ani până la Campionatul European de fotbal 2020. 20-20, cum l-a numit premierul Viorica Dăncilă, dar această eroare e cea mai mică problemă a proiectului.

Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2018 18:55


porumbel constanta

Mizerie care costă milioane de euro, în spitalele de stat. Spitalul Județean Constanța, tabloul perfect al jafului

Noi să fim sănătoşi! Partea a III-a. În România sunt spitale de stat care concurează unităţile private, iar unul dintre cele mai moderne e la Moineşti. Acolo, managerul a ştiut ce butoane să apese ca să aducă venituri spitalului şi să atragă finanţări.

Data publicarii: Duminica 22 Aprilie 2018 18:08


retineri cnas

Politicienii se plâng că nu sunt bani pentru sănătate, dar în sistem se fac fraude de milioane

Noi să fim sănătoşi! Partea a II-a. Programul de guvernare al PSD venea cu promisiuni uriaşe pentru sistemul sanitar: un spital republican, 8 spitale regionale, lege nouă a sanătaţii şi acces la tratament. Nimic din toate astea n-a fost bifat până acum.

Data publicarii: Duminica 22 Aprilie 2018 18:07


spital

”România, te iubesc!”: Sistemul Sanitar este tot mai bolnav, deși sumele alocate au crescut de 20 de ori

Corupţia, slabul management şi numărul mic de plătitori la sistemul de asigurări, iată cele 3 mari motive pentru care Sistemul Sanitar este tot mai suferind, chiar dacă sumele alocate au crescut în ultimii 10 ani de 20 de ori.

Data publicarii: Sambata 21 Aprilie 2018 18:41


Mineri

Lovitura dată mineritului din România în '97, un ”genocid social”

Economie. Caut strategie. Partea a II-a. Propaganda comunistă a creat mitul unei Romanii bogate în resurse naturale extraordinar de diverse, minerale şi energetice.

Data publicarii: Duminica 15 Aprilie 2018 18:59


Blocuri

Suntem ţara care a pierdut cea mai mare populaţie activă pe timp de pace, după Siria

Economie. Caut strategie. Partea III. Indiferent de câte bogății naturale avem, cea mai importantă resursa este cea umană. În fiecare zi, 9 romani aleg să plece din ţară. 

Data publicarii: Duminica 15 Aprilie 2018 18:46


parintele Dionisie

Secretele Muntelui Athos. Călugărul român căruia îi cerea sfaturi şi prinţul Charles

UN MUNTE DE CREDINŢĂ, PARTEA a III-a. Vatopedul funcţionează după modelul unei cetăţi, un organism viu care se gestionează singur. Mai bine de 500 de oameni, călugări, pelerini şi muncitori mănâncă zilnic în mânăstire.

Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2018 18:43


calugari vatoped

Cum trăiesc călugării de la Muntele Athos. "Încercăm să ajungem la fericirea veşnică"

UN MUNTE DE CREDINŢĂ, PARTEA a II-a. Vatopedul are o istorie tumultoasă. Mânăstirea a fost în repetate rânduri atacată de piraţi, iar călugării au fost omorâţi sau luaţi sclavi. Au reuşit însă să ascundă aici comori şi să păstreze vie tradiţia.

Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2018 17:41


cancer

MESAJ DIN VIITOR: CANCERUL, ÎNVINS! Partea a III-a. Cântăreţul Leo Iorga, printre pacienţii trataţi pentru cancer în Cuba

Avem un produs mai bun decât morfină, făcut din venin de scorpion, care alungă durerile. Aşa se lauda cubanezii. În România se ştie că produsul ar putea anihila tumori.

Data publicarii: Duminica 01 Aprilie 2018 18:08


cancer

MESAJ DIN VIITOR: CANCERUL, ÎNVINS! Partea a II-a. Vaccinul cu rezultate excepţionale pentru bolnavii de cancer, în Cuba

Americanii sunt naţiunea care alocă cei mai mulţi bani cercetărilor medicale în domeniul cancerului. Tot ei au şi cele mai multe produse de imunoterapie.

Data publicarii: Duminica 01 Aprilie 2018 18:06


muncitori care astupa o groapa

Am analizat în laborator materialul cu care firma lui George Cușă astupă gropile de pe Centură. Ce nereguli s-au descoperit

CENTURA RUŞINII NAŢIONALE, PARTEA III. O companie din Giurgiu al cărei director este prieten cu şefi din Compania de drumuri şi miniştri ai Transporturilor este cea care asfaltează şi plombează centura Capitalei.

Data publicarii: Duminica 25 Martie 2018 18:52