Rareş Năstase: Sunetul maşinilor care dau în gropi şi se zgârie prin şleauri e de neuitat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Râd de noi grecii. Şi turcii, şi bulgarii. Ei ajung prin vama de la Giurgiu si, implicit, pe acest drum. Este una din porţile de intrare în România. E cartea noastră de vizită. Aşa se prezintă un stat membru al UE în faţa străinilor.

Nu râd de noi imediat, pentru că mai întâi scrâşnesc din dinţi, înjură, şi mai înjură odată după vizita la service-ul auto.

Sunetul maşinilor care dau în gropi şi se zgârie prin şleauri e de neuitat. Prin cratere trec şi delegaţii oficiale şi autocare pline cu turişti, cu vizitatori. Sunt sus la geamurile autocarului, uimiţi, surprinşi.

Unii sunt atât de surprinşi de peisaj că nu apucă să facă poze. Alţii filmează, postează online poze şi capturi. Tag România, tag dacă ai trecut pe aici... Ruşinea ruşinii.

Şoferii de TIR s-au obişnuit. Dar ce poţi spune tu, oficial roman, unui omolog străin care trece prin zonă și apoi te întreabă cum e posibil să permiţi un astfel de drum?

Mă întreb dacă guvernanţii noştri sunt întrebaţi de delegatiile care ajung pe la Giurgiu despre această situaţie mai mult decât ruşinoasă. Măcar de cei de afară să le fie jenă, că de noi...

Rareş Năstase

Romania, te iubesc!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO