Mancare cu dragoste. Romanii redescopera incet bucataria de acasa
Generatia fast food s-a saturat de sandviciuri si pizza si se intoarce la cratita. Iar mai nou, bucataria e un hobby foarte la moda! Unii merg la cursuri de gatit, sau cheama acasa un bucatar profesionist sa le dea meditatii.
Altii se refugiaza la bucataria de acasa dupa istovitoarele ore la serviciu. Iar terapia prin gatit - pare sa functioneze: cu totii se bucura satisfactia lucrului iesit din propriile maini si impartit cu cei dragi. Corporatisti cu gulere albe, care invart la serviciu sume cu multe zerouri, isi dezvaluie acasa adevarata identitate: cea de bucatari. Fiertul in oala e depasit - acum se gateste in vid, la circulatorul de imersie. Cat de fezabile sunt experimentele culinare, si cat de mare e rasplata cand prietenii se bucura de bucatele iesite din mainile tale, vedeti chiar acum.
RAIUL PE PAMANT- Antoaneta Dohotariu
Sa-ti iubesti aproapele, sa faci raiul pe pamint cu miinile tale si cu mintea ta, sa faci bine neincetat si sa te rogi chiar si pentru cel care te uraste. Sunt invataturile dupa care traiesc maicutele de la manastirea Pasarea. Dupa ce au renuntat definitiv la lumea noastra si la placerile vietii, indeplinesc zi de zi poruncile care pentru profani au ramas doar niste povesti care suna bine: ajuta, daruiesc, se sacrifica pentru ceilalti si traiesc intr-o desavirsita curatenie trupeasca si spirituala. "Romania, te iubesc" va spune povestea unui loc sacru, o insula intr-o lume nebuna, un refugiu in care Dumnezeu aproape ca este vizibil si palpabil.