SANDRA IZBASA A LUAT AURUL LA SARITURI, LA JO 2012. Ce a declarat Nadia Comaneci

Sandra Izbasa

Gimnasta Sandra Izbasa a castigat, duminica, medalia de aur, in finala la sarituri, a opta pentru delegatia Romaniei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sunt fericita ca am obtinut un rezultat "destul de bun". Sunt cuvintele pline de modestie ale marii noastre campioane la gimnastica, Sandra Izbasa, dupa ce a castigat aurul olimpic la sarituri, in fata unei americance pe care o vedeau toti drept mare favorita.

Bilantul delegatiei Romaniei ajunge la astfel opt medalii si sunt toate sansele sa nu se opreasca aici. Il poate imbogati DIN NOU chiar Sandra, care intra in finala de la sol.

"O finala la sarituri este ca un razboi al nervilor, asa a fost si de data aceasta", a spus Sandra dupa ce a executat aproape de perfectiune cele doua sarituri cu care s-a prezentat in concurs. In schimb, rivala ei, gimnasta americana Kayla Maroney, care a ratat a doua saritura, a recunoscut: "Nu meritam sa castig aurul".

Nadia Comaneci, fosta campioana la gimnastica: "Ne asteptam la o medalie de la Sandra, deoarece s-a calificat cu a doua nota. Nu a crezut nimeni ca poate obtine acest aur. Ma bucur ca a reusit si acum cred ca la sfarsit de cariera, dupa acest accident destul de grav pe care l-a avut la tendon, in care multa lume a crezut ca nu va reveni, ma bucur ca a putut sa-si puna in buzunar aceasta medalie de aur".

Citește și
canotaj
JO 2012: Echipajul masculin al Romaniei de 4 rame s-a clasat pe locul 6 in finala B
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Marti, Sandra Izbasa se va bate inca o data pentru aurul olimpic, la sol, aparat pe care l-a castigat si acum patru ani, la Beijing. Ne punem, de asemenea, sperante si intr-o "barna de aur", sau macar cu medalie a Catalinei Ponor.

Nadia Comaneci, fosta campioana la gimnastica: "Sanse avem. Acum depinde de cum concuram. Si ma bucur ca ea a deschis usa acestei medalii de aur. Sunt convinsa ca si Catalina acum se gandeste ca barna e posibil sa fie a ei".

Sandra Raluca Izbasa are 22 de ani, dintre care 18 petrecuti in sali de antrenamente si concursuri. S-a nascut pe 18 iunie 1990, la Bucuresti. Din 2004, cand a participat la Europenele de gimnastica la junioare si a luat doua medalii de argint, nu s-a mai oprit.

Sandra Izbasa: "Am muncit mult si Olimpiada este incununarea unei cariere de succes".

Dupa accidentarea din 2009, revenirea ei a fost pentru multi aproape un miracol. Insa anul trecut devenea dubla campioana europeana la sol si sarituri.

Participari si palmares:

2004
• Campionatul european de gimnastica artistica de juniori de la Amsterdan: argint pe echipe,argint la sol;

2006
• Campionatul european de gimnastica artistica de la Volos: aur la sol, argint pe echipe, bronz la barna;
• Campionatul mondial de gimnastica artistica de la Aarhus, Danemarca: bronz la individual compus, argint la barna;

2007
• Campionatul european de gimnastica artistica de la Amsterdam, Olanda: argint la individual compus si barna
• Campionatul mondial de gimnastica artistica de la Stuttgart, Germania: bronz pe echipe;

2008
• Campionatul european de gimnastica artistica de la Clermont-Ferrand, Franta: aur pe echipe, aur la sol, argint la barna;
• Jocurile Olimpice de vara, Beijing, 2008: Competitia pe echipe, medalia de bronz cu echipa feminina de gimnastica a Romaniei si medalia de aur la sol;
• Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Cottbus, Germania: bronz la barna, aur la sol;
• Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Madrid, Spania: bronz la sol;

2011
• Campionatul european de gimnastica artistica de la Berlin, Germania: aur la sol, aur la sarituri;

2012

•Campionatele Europene de la Bruxelles: Aur la echipe, aur la sarituri;

• Jocurile Olimpice de vara de la Londra: competitia pe echipe, medalia de bonz si medalia de aur la sarituri.


Cronologia evenimentelor de duminica, 5 august:

17:20 Sandra Izbasa a intrat ultima in finala de la sarituri, avand a doua nota in calificari. Izbasa a fost notata in finala cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obtinut medalia de aur, care este a opta pentru Romania la actuala editie a JO. Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) si Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiana Elisabeth Black, care a fost notata cu 0.000 la prima incercare, din cauza aterizarii pe burta, s-a accidentat si nu a mai putut efectua a doua saritura. Gimnasta romana a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, in competitia pe echipe.

16:30 Gimnastul Flaviu Koczi s-a clasat, duminica, pe locul 7, in finala la sol, la Jocurile Olimpice de la Londra. Finala de la sol a fost prima de la JO pentru Flavius Koczi, care a ratat-o pe cea la echipe, iar din finala la individual-compus s-a retras. Duminica, in finala de la sol, gimnastul roman a intrat al patrulea in concurs, cu a treia nota din calificari, evolutia sa fiind notata cu 15.100. Koczi a ocupat locul 7.

Campionul olimpic al probei a fost Zou Kai (China, 15.933), urmat pe podium de Kohei Uchimura (Japonia, 15.800) si Denis Ablyazin (Rusia, 15.800). Flavius Koczi va mai lua startul in finala la sarituri, programata luni.

15:00 Sportiva Constantina Dita, campioana olimpica in 2008, a incheiat pe locul 86 proba de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, in timp ce cealalta romanca din concurs, Lidia Simon, a ocupat locul 45.

Constantina Dita a terminat maratonul dupa doua ore, 41 de minute si 34 de secunde. Simon a incheiat cursa in doua ore, 32 de minute si 46 de secunde, cea mai buna performanta a sa in acest sezon.

Campioana olimpica la maraton a devenit etiopianca Tiki Gelana, care a incheiat proba in doua ore, 23 de minute si sapte secunde, urmata de sportiva din Kenya, Priscah Jeptoo (2 h 23:12.), si de rusoaica Tatyana Petrova Arkhipova (2 h 23:29.).  

Gelana, in varsta de 24 de ani, este nepoata lui Gezahegne Abera, campion olimpic la masculin la maraton, la Sydney, in 2000.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Oscar Pistorius, primul sportiv cu picioarele amputate care evolueaza la JO
Oscar Pistorius, primul sportiv cu picioarele amputate care evolueaza la JO

Sud-africanul Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice, el disputand seriile la 400 metri, informeaza AFP.

JO 2012: Echipajul masculin al Romaniei de 4 rame s-a clasat pe locul 6 in finala B
JO 2012: Echipajul masculin al Romaniei de 4 rame s-a clasat pe locul 6 in finala B

Sambata, in cea de-a opta zi a Jocurilor Olimpice de la Londra, romanii vor concura la patru discipline sportive.

Tabloul medaliilor de la JO, dupa sapte zile de competitie. Romania a ajuns pe locul 20
Tabloul medaliilor de la JO, dupa sapte zile de competitie. Romania a ajuns pe locul 20

Tabloul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa sapte zile de competitie, Romania ocupand locul 20, cu sapte medalii, una de aur, patru de argint si doua de bronz.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.