Libertate pentru ursii de la gradina zoologica din Ploiesti!

Ultima actualizare: 03-11-2012 09:37
Libertate pentru ursii de la gradina zoologica din Ploiesti!

Cinci exemplare au la dispozitie de miercuri, un teren de 8 hectare, pe care se pot desfasura in voie. Animalele parasesc, astfel, spatiul ingust de dupa gratii. 

Este foarte sigur, atat din punctul de vedere al ursilor, cat si al vizitatorilor. Nu exista niciun pericol ca ursul sa iasa, deoarece exista gard electric conectat la 9.000 de volti si un canal cu apa, ceea ce face imposibil ca el sa ajunga in zona unde sunt vizitatorii.
Gheorghe Fusu, director Gradina Zoologica Ploiesti
Mutarea in casa noua n-a fost deloc o sarcina usoara pentru ingrijitorii gradinii zoologice din Ploiesti. Cei cinci ursi trebuiau tranchilizati, ca sa poata fi scosi din custi.

Animalele, insa, au devenit extrem de agitate, vazandu-se cu atatia oameni in jur. Practic, nu puteau fi luate in bataia pustii. Astfel, primul urs a adormit la trei ore de la inceperea misiunii. Exemplarul a fost dus in noua locatie, unde exista padure, apa si barloguri. Nu sunt gratii, dar exista un dispozitiv de siguranta remarcabil.

Investitia a costat 800.000 de lei si a fost suportata de primaria orasului. In perioada urmatoare, vor scapa de gratii leii si jaguarul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO