Toader insistă cu cele 20 de puncte în cazul Lazăr. ”Justiția trebuie resetată toată”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Noiembrie 2018 23:01
Categorie: Justitie
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei a afirmat că cele 20 de puncte din raportul încheiat în urma evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr prin care cere revocarea din funcţie a acestuia “puteau fi mai multe, şi că acestea “sunt şi rămân valabile“.  

“Eu am prezentat raportul acela de 20 de puncte, puteau fi chiar mai multe în cazul domnului Lazăr decât în precedent. Ce aş spune este faptul că toate cele 20 de puncte pe care le-am prezentat sintetic sunt şi rămân valabile “ a afirmat ministrul Justiţiei joi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citează News.ro.

Tudorel Toader a spus, referindu-se la ordonanţa de clasare a dosarului care îl vizează pe Klaus Iohannis, document semnat de un alt procuror cu numele Lazăr şi care s-ar regăsi în dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr, că are o părere despre Augustin Lazăr pe care şi-o consolidează.

“Dacă eu eram ministru al Justiţiei la momentul respectiv, nici nu îi dădeam accesul la interviu, adică nu intra în procedura de numire pentru că nu a depus un dosar cu toate piesele lui compnente, aşa cum scrie legea şi regulamentul” a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că există documente care arată că dosarul lui Augustin Lazăr era incomplet la momentul depunerii, fapt confirmat de un presupus demers al fostului ministru al Justiţiei care ar fi cerut CSM documente suplimentare, care nu ar fi fost puse la dispoziţia ministerului de către CSM la acel moment, Toader spunând că în mod categoric acest lucru reprezintă o “încălcare a legii”.

“Dosarul la finalizarea perioadei de înscriere nu era complet, recunoaşte ministrul Justiţiei de atunci prin faptul că la două zile după revine la CSM, chiar dacă dosarul nu era complet. Nu avea relaţii privind sancţuni disciplinare trimise la CSM, CSM-ul avizează dar nu face referire la aceste două probleme, mai departe trimte la Cotroceni, Cotroceniul dă decretul de numire cu un dosar incomplet” a spus Tudorel Toader.

Cu privire la ordonanţa de clasare a dosarului lui Klaus Iohannis care s-ar afla la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei a afirmat: “Semnificaţia adevărată a depunerii acestei ordonanaţe cred că o deţine numai domnul procuror general şi noi, partial, prin interpretările pe care le dăm, dar consider că era de datoria mea să spun că dosarul nu e complet, nu are ce trebuie să aibă şi are ce nu trebuie să aibă”.

Toader a spus că la momentul audierii lui Augustin Lazăr pentru a deveni candidat pentru funcţia de procuror general, din comisia de interviu de la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o procuroare care ulterior a devenit consilierul personal al lui Augustin Lazăr. Toader a mai spus şi că, în urma unui control efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul Genetral cele trei inspectoare trimise de CSM în control au trecut pe posturi de consilier la Parchetul General.

Toader a mai spus de asemenea că "justiţia trebuie resetată toată"

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tudorel Toader Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Tudorel Toader susține că nu a confundat ”Lazării”. ”Nu sunt în eroare”
Tudorel Toader susține că nu a confundat ”Lazării”. ”Nu sunt în eroare”
Monica Macovei:
Monica Macovei: "Tudorel Toader ar trebui anchetat pentru un posibil fals"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Tudorel Toader
Toader, despre o OUG de amnistie și grațiere: ”Reflectez”
Fost primar, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru corupție
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
Florin Iordache: Dacă am dezincrimina abuzul în serviciu, ce credeți că ar fi?
Jurnalistul turc Demirkaya nu va fi extrădat. Inclusiv procurorul s-a opus cererii Turciei
Dosarul lui Dragnea, repartizat unui complet cu 5 judecătoare. Pe 19 decembrie are termen
tragere la sorti completuri ICCJ
Judecătorii, traşi la sorţi cu bile aduse din Germania. De ce nu avem bile în ţară
Toader, despre demersul în instanţă al lui Lazăr: ”Nu am evaluat persoana fizică”
Vestea primită de bărbatul care i-ar fi înjunghiat pe baschetbaliștii americani
Șefa DNA: Codul penal ar trebui dezbătut în Parlament, mai degrabă decât printr-o OUG
Fost ministru de Interne, condamnat definitiv pentru corupție, liberat condiţionat după un an
Instanţa supremă a tras la sorți judecătorii din noile completuri de cinci