Toader insistă cu cele 20 de puncte în cazul Lazăr. ”Justiția trebuie resetată toată”

Tudorel Toader
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei a afirmat că cele 20 de puncte din raportul încheiat în urma evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr prin care cere revocarea din funcţie a acestuia “puteau fi mai multe, şi că acestea “sunt şi rămân valabile“.  

“Eu am prezentat raportul acela de 20 de puncte, puteau fi chiar mai multe în cazul domnului Lazăr decât în precedent. Ce aş spune este faptul că toate cele 20 de puncte pe care le-am prezentat sintetic sunt şi rămân valabile “ a afirmat ministrul Justiţiei joi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citează News.ro.

Tudorel Toader a spus, referindu-se la ordonanţa de clasare a dosarului care îl vizează pe Klaus Iohannis, document semnat de un alt procuror cu numele Lazăr şi care s-ar regăsi în dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr, că are o părere despre Augustin Lazăr pe care şi-o consolidează.

“Dacă eu eram ministru al Justiţiei la momentul respectiv, nici nu îi dădeam accesul la interviu, adică nu intra în procedura de numire pentru că nu a depus un dosar cu toate piesele lui compnente, aşa cum scrie legea şi regulamentul” a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că există documente care arată că dosarul lui Augustin Lazăr era incomplet la momentul depunerii, fapt confirmat de un presupus demers al fostului ministru al Justiţiei care ar fi cerut CSM documente suplimentare, care nu ar fi fost puse la dispoziţia ministerului de către CSM la acel moment, Toader spunând că în mod categoric acest lucru reprezintă o “încălcare a legii”.

Citește și
Monica Macovei - AGERPRES
Monica Macovei: "Tudorel Toader ar trebui anchetat pentru un posibil fals"
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

“Dosarul la finalizarea perioadei de înscriere nu era complet, recunoaşte ministrul Justiţiei de atunci prin faptul că la două zile după revine la CSM, chiar dacă dosarul nu era complet. Nu avea relaţii privind sancţuni disciplinare trimise la CSM, CSM-ul avizează dar nu face referire la aceste două probleme, mai departe trimte la Cotroceni, Cotroceniul dă decretul de numire cu un dosar incomplet” a spus Tudorel Toader.

Cu privire la ordonanţa de clasare a dosarului lui Klaus Iohannis care s-ar afla la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei a afirmat: “Semnificaţia adevărată a depunerii acestei ordonanaţe cred că o deţine numai domnul procuror general şi noi, partial, prin interpretările pe care le dăm, dar consider că era de datoria mea să spun că dosarul nu e complet, nu are ce trebuie să aibă şi are ce nu trebuie să aibă”.

Toader a spus că la momentul audierii lui Augustin Lazăr pentru a deveni candidat pentru funcţia de procuror general, din comisia de interviu de la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o procuroare care ulterior a devenit consilierul personal al lui Augustin Lazăr. Toader a mai spus şi că, în urma unui control efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul Genetral cele trei inspectoare trimise de CSM în control au trecut pe posturi de consilier la Parchetul General.

Toader a mai spus de asemenea că "justiţia trebuie resetată toată"

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
Citește și...
Tudorel Toader susține că nu a confundat ”Lazării”. ”Nu sunt în eroare”
Tudorel Toader susține că nu a confundat ”Lazării”. ”Nu sunt în eroare”

Conflictul dintre ministrul Justiţiei şi procurorul general al României ia o turnură cu accente comice.

Monica Macovei:
Monica Macovei: "Tudorel Toader ar trebui anchetat pentru un posibil fals"

Procedura de revocare a procurorului general ar trebui întreruptă, iar Tudorel Toader ar trebui să retragă raportul de evaluare pentru că a manipulat opinia publică, a precizat europarlamentarul Monica Macovei, într-o postare pe Facebook, de joi.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.