Alina Bica a plecat în Costa Rica și s-ar fi înscris în Barou. Avocatul spune că va veni în țară, la procese


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 13:41
Categorie: Stiri Justitie

Lista inculpaţilor celebri care dispar din România, chiar în timpul proceselor, este din ce în ce mai lungă.

De această dată, Alina Bica, fosta şefă de la DIICOT, condamnată în prima instanţă în două dosare de corupţie, a plecat în Costa Rica, unde s-ar fi înscris în Barou. Avocatul său spune însă că acolo ar fi fost victima unui accident rutier şi că o să se întoarcă.

Alina Bica este judecată în patru dosare pentru mai multe acuzaţii de corupţie: de la abuz în serviciu, până la luare de mită. În două dintre acestea a fost condamnată în prima instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, respectiv la patru ani de detenţie. A fost şi arestată în două rânduri, însă de luni bune nu mai are nicio interdicţie.

Fosta şefă a procurorilor DIICOT este judecată, între altele, pentru o presupusă favorizare ilegală a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. La ultimele două termene nu a fost prezentă la proces, pentru că este în Costa Rica şi a transmis prin vocea avocatului că va veni să îşi susțină nevinovăţia.

Costa Rica este un paradis pentru cei care aleg să îşi schimbe radical viaţa. Cu doar 200.000 de dolari, un turist poate primi drept de reşedinţa permanentă. Alina Bica însă, spune aparatrorul sau din ţară, şi-ar fi găsit acolo de lucru: s-ar fi înscris în barou.

Alina Bica a intrat în avocatură la scurt timp după ce a fost demisă din funcţia de procuror şef al DIICOT. Pentru că nu a fost acceptată în Baroul Bucureşti, s-a înscris în cel din Dolj.

Şi totuşi, Alina Bica insistă să practice avocatura în Costa Rica, o ţară de limbă spaniolă, chit că în CV-ul său scrie că vorbeşte doar engleză şi franceză. Apropiaţii acesteia cred că Bica nu ar fi fugit de teamă că în România va fi condamnată definitiv la închisoare. Chiar dacă între România şi Costă Rica nu există un acord de extrădare, Bica ar putea fi adusă la Bucureşti în baza unor solicitări punctuale.

VIDEO PROTVPLUS.RO