Scandal de corupție la ANT. Fosta conducere a instituției, denunțată la DNA

04-09-2019 13:27


Un nou scandal, de astă dată cu acuzaţii de corupţie, vizează Agenţia Naţională de Transplant.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a denunţat miercuri la DNA fosta conducere a agenţiei, despre care susţine că ar fi ajuns la mâna unui grup restrâns de interese.

Deputatul USR le-a cerut procurorilor DNA să înceapă urmărirea penală împotriva a doi dintre foştii şefi ANT. Este vorba despre Dan Luscalov şi Victor Zota pe care îi acuză de mai multe fapte de corupţie, cerându-le anchetatorilor să facă cercetări pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Ungureanu susţine că ar fi descoperit mai multe nereguli chiar cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, legate de diferite contracte încheiate la nivelul ANT, între şefii acestei instituţii şi persoane apropate, contracte in care aceștia și-ar fi schimbat pe rând statutul, aducându-se si prejudicii de ordin financiar.

Denunţul a fost depus la DNA, iar alături de el a fost ataşat şi un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății din luna decembrie, pe care, spunea chiar Ungureanu, ministrul Sănătății avea obligaţia să-l trimită direct la DNA, însă Sorina Pintea afirma că l-ar fi făcut, însă nu la DNA a trimis raportul cu pricina, ci la DIICOT.

Deputatul denunțător le-a cerut anchetatorilor și să stabilească în fruntea listei de martori pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a da explicații cu tot ceea ce știa că s-a întâmplat.

Pe de alta parte, Dan Luscalov spune că deocamdată nu s-a lămurit ce vrea Ungureanu, iar Zota este profund revoltat de acest demers al deputatului USR şi va face plângere împotriva lui, îl va da chiar în judecată, cerându-i acestuia să-i plătească daune morale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO