Președintele Curții de Justiție a UE sugerează că nu este nevoie de prag la abuzul în serviciu


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 06 Noiembrie 2017 18:29
Categorie: Stiri Justitie

"Într-un stat democratic, justiţia nu trebuie subordonată politic", spune preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, aflat într-o vizită în România.

După discuţiile de la Palatul Paralamentului, delegaţia europeană a fost primită şi de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Întrevederea a durat aproape o oră, apoi înaltul oaspete a vorbit şi despre pragul pentru abuzul în serviciu, atât de dorit de politicienii de la noi, subliniind că o astfel de faptă nu trebuie neapărat să aducă un prejudiciu material pentru a fi considerată infracţiune.

Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţie a UE: "Actul (n.r. de corupţie) trebuie definit cu precizie. Nu trebuie să depindă în principal de daunele materiale pe care le-a cauzat. Pentru că poate să fie un act de corupţie care nu a cauzat pagube, dar să rămână un act de corupţie, o infracţiune."

Dacă se organizează în aşa fel încât judecătorii să fie speriaţi să aplice legea, asta este o încălcare a independenţei justiţiei, asta nu puteţi face.

VIDEO PROTVPLUS.RO