Gregorian Bivolaru ar putea fi eliberat condiționat

Dată publicare: 12-09-2017 12:26
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


Gregorian Bivolaru ar putea fi eliberat condiţionat miercuri. Magistraţii Judecătoriei Bistriţa au admis cererea formulată de către avocaţii liderului MISA

Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de închisoare în 2013 pentru întreţinere de act sexual cu un minor. Însă a primit azil politic în Suedia şi pe moment a scăpat de pedeapsă. Dat în urmărire internaţională, a fost prins în iulie anul trecut în Franţa şi a fost extrădat. 

Gregorian Bivolaru, încarcerat în prezent în Penitenciarul din Bistriţa, le-a cerut magistraţilor să ţină cont de timpul petrecut după gratii în Suedia şi Franţa, aproape 11 luni, iar cererea i-a fost aprobată.

El a făcut nenumărate contestaţii în ultima perioadă, susţinând că nu este corectă condamnarea făcută în lipsa sa, însă toate au fost respinse de către judecători.

După aproximativ un an petrecut în penitenciarele româneşti, avocaţii lui Bivolaru  au cerut eliberarea condiţionată, iar cererea a fost admisă la Judecătoria Bistriţa. Cel mai probabil, magistraţii au ţinut cont de vârsta acestuia, trecută de 60 de ani, şi au aplicat o reducere a pedepsei cu două treimi. Practic, din cei şase ani ai condamnării, el a ispăşit doi.

Procurorii mai au la dispoziţie o zi în care pot contesta eliberarea condiţionată.


VIDEO PROTVPLUS.RO