Gheorghe Dincă, trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni

Ultima actualizare: 15-01-2020 14:10

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea unui număr de opt infracțiuni, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Miercuri dimineaţă a venit vestea că procurorul general interimar al României a decis să confirme rechizitoriul procurorilor DIICOT, ce era gata de câteva zile. În mod excepţional s-a apelat la o verificare foarte minuţioasă, în urma căreia s-a constat că certcetarea s-a făcut temeinic şi legal și că sunt toate probele la dosar, astfel că acum Gheorghe Dincă poate fi trimis în judecată.

Dincă este acuzat trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiunim fiind victime Alexandra Măceșanu şi Luiza Melencu.

Alături de Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată şi un complice care s-ar face vionvat de acuzaţia de viol.

De acum, dosarul este pe punctul de a fi trimis la Tribunalul Olt, instanţă care va trebui să judece, în prima fază, acest proces.

De acum, marele examen al acestui rechizitoriu va fi evaluarea făcută de judecătorul de cameră preliminară al instanţei, cel care trebuie să ia în discuţie toate chestiunile legate de modul în care s-a făcut ancheta.

Să nu uităm că au fost controverse inclusiv legate de competența DIICOT de aface investigaţii în acest caz și de modul în care s-au administrat probele. Toate aceste lucruri vor fi tranşate prin confirmarea procesului propriu zis sau retrimiterea dosarului înapoi la parchet.

Dacă va fi găsit vionavat, Gheorghe Dincă riscă să fie condamnat la inchisoare pe viaţă.

Trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă vine după ce procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul întocmit de DIICOT în dosarul „Caracal”.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată în comunicatul DIICOT.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

De asemenea, Ștefan Risipiceanu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Totodată, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori, se arată în comunicatul DIICOT.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO